Aartsengel Jofiël

Engelen | 7 reacties

Haar naam betekent “Schoonheid van God” dit geeft al aan dat ze een stralende aanwezigheid heeft, maar er is meer aan deze engel te vinden dan alleen licht. Aartsengel Jofiël wordt ook wel Jophiel genoemd. Ze is een van de Zeven Aartsengelen en wordt beschouwd als de engel van schoonheid, wijsheid en verlichting

Zij helpt je om in je woning op te ruimen wanneer de sfeer en energie niet optimaal meer is. Je kan haar vragen lagere energieën uit de woning weg te geleiden terwijl je de ramen en deuren open zet om te luchten. Je zal direct al een verschil kunnen waarnemen. Ze zal je ook graag inspireren om opnieuw in te richten, meubels zo te plaatsen dat de energie in je woning maximaal is. We kennen dit verschijnsel ook wel als Feng Shui, Jofiël helpt je daar graag mee.

Aartsengel Jofiël

​De natuur in

Wat ze ook vraagt dat  je regelmatig doet is naar buiten gaan, het liefst dagelijks om in de natuur tot rust te komen. Daar worden de lagere energieën in je lichaam namelijk sneller opgeruimd. Dat zorgt er weer voor dat je blik op de wereld vanzelf positiever is.

Daarmee zet je weer de deur open voor het denken in mogelijkheden in plaats van overal problemen te zien en je constant zorgen te maken, want dat maakt alles alleen maar moeizamer voor je. Door je te richten op alles wat je ervaart als verkeerd, zal je het alleen maar meer en intenser mee maken.  Door je te richten op de mogelijkheden die zich bij elke situatie voordoen zal je meer mogelijkheden creëren.

Jofiël helpt je het mooie in alles te zien, overal en in iedereen. Het helpt je om dankbaarheid te voelen en meer mooie situaties, dingen en mensen in je leven te brengen waar je dankbaar voor kan zijn.

 

Jofiël als Bron van Wijsheid en Kennis

Aartsengel Jofiël is een bron van kennis en inzicht, en helpt ons om onze intuïtie te ontwikkelen, helder te denken en betere beslissingen te nemen.

 

 

Hoe Jofiël wijsheid en kennis schenkt

 • Intuïtie: Jofiël helpt ons om onze intuïtie te versterken en te leren luisteren naar onze innerlijke wijsheid.
 • Helderheid van geest: Jofiël helpt ons om onze gedachten te verduidelijken en ons te concentreren op wat belangrijk is.
 • Besluitvorming: Jofiël helpt ons om betere beslissingen te nemen door ons inzicht te geven in de verschillende opties.
 • Creativiteit: Jofiël helpt ons om onze creativiteit te ontsluiten en nieuwe ideeën te genereren.
De natuur in

Jofiël en verlichting van de Geest

Aartsengel Jofiël is de engel van wijsheid en verlichting. Ze helpt ons om onze geest te verlichten en ons ware potentieel te realiseren. Ze kan ons bevrijden van negatieve gedachten en emoties.

 

Hoe Jofiël ons helpt om onze geest te verlichten

 • Verwijderen van negatieve gedachten en emoties: Jofiël helpt ons om negatieve gedachten en emoties zoals angst, woede en wrok los te laten.
 • Ontwikkeling van positieve gedachten: Jofiël helpt ons om positieve gedachten en emoties zoals liefde, vreugde en vrede te ontwikkelen.
 • Verhoging van ons bewustzijn: Jofiël helpt ons om ons bewustzijn te verhogen en ons te verbinden met ons innerlijke weten.
 • Versterking van onze intuïtie: Jofiël helpt ons om onze intuïtie te versterken en te leren luisteren naar onze innerlijke wijsheid.
 • Openstellen voor spirituele groei: Jofiël helpt ons om ons open te stellen voor spirituele groei en ons ware potentieel te realiseren.

 

meditatie

Jofiël en Innerlijke en Uiterlijke Schoonheid

Aartsengel Jofiël is de engel van schoonheid. Ze helpt ons om schoonheid te zien in onszelf, in anderen en in de wereld om ons heen. Daarnaast helpt ze ons om onze geest te verlichten en ons ware potentieel te realiseren. Ze leidt ons naar een hoger niveau van bewustzijn.

 

Innerlijke schoonheid

Jofiël helpt ons om onze innerlijke schoonheid te erkennen en te waarderen. Dit omvat onze ware aard, onze unieke gaven en talenten, en onze liefde en compassie voor anderen. Ze helpt ons om onzekerheden en negatieve gedachten over onszelf te overwinnen, en om te accepteren wie we zijn.

 

Uiterlijke schoonheid

Jofiël helpt ons om de schoonheid in de wereld om ons heen te zien. Dit omvat de schoonheid van de natuur, van kunst en van andere mensen. Ze helpt ons om te waarderen wat we hebben, en om dankbaar te zijn voor de schoonheid in ons leven.

 

Tips om innerlijke en uiterlijke schoonheid te bevorderen

 • Meditatie: Meditatie helpt je om je te verbinden met je innerlijke schoonheid en je te concentreren op het positieve.
 • Affirmaties: Affirmaties zoals “Ik ben mooi” of “Ik ben geliefd” helpen je om je zelfbeeld te verbeteren. “Ik ben omringd door de schoonheid en wijsheid van Aartsengel Jofiël.”
 • Dankbaarheid: Dankbaarheid voor de schoonheid in je leven helpt je om meer te waarderen wat je hebt.
 • Zelfzorg: Goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, is belangrijk voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.
 • Creativiteit: Je creativiteit uiten helpt je om je innerlijke schoonheid te uiten.
 • Tijd doorbrengen in de natuur: De natuur is een bron van schoonheid en rust. De natuur helpt je om te ontspannen en je te verbinden met de schoonheid van de wereld om je heen.

 

Aartsengel Jofiël helpt je om

 • Je innerlijke schoonheid te erkennen en te waarderen.
 • Jezelf te accepteren en te liefhebben zoals je bent.
 • De schoonheid in de wereld om je heen te zien.
 • Dankbaar te zijn voor wat je hebt.
 • Je creativiteit te uiten.
 • Te verbinden met de schoonheid van de natuur.
Jofiël vrolijkt op

Jofiël vrolijkt op

Wanneer je merkt dat je gedachten negatief zijn, vraag dan hulp aan Aartsengel Jofiël. Ze helpt je om je gedachten te verfraaien zodat je alles weer van de zonnige kant ziet.  Ook helpt ze je om geduld te hebben. Soms steek je veel werk en energie in iets en zie je geen resultaat. Weet dan dat engelen op de achtergrond druk bezig zijn om te helpen en dit in je leven te brengen.

Zie het als een zaadje in de grond, je stopt het in een potje, doet er aarde op, en geeft het water, soms wekenlang zonder dat je ook maar iets boven de grond ziet komen. Toch gebeurt er van alles zonder dat je het kan zien en je vertrouwt er ook op dat er op een mooie dag een paar blaadjes boven de grond uit zullen komen.

Wanneer je met Aartsengel Jofiël werkt kan je ervan uit gaan dat er veel gebeurt dat je misschien nog niet ziet. Heb geduld en stop energie in je wens in het vertrouwen dat dit eerdaags beloond zal worden.

 

Het uiterlijk van deze Aartsengel

Mensen ervaren Jofiël ‘s energie verschillend, wanneer ik aan haar denk, heb ik altijd zo’n gevoel van een diep donker roze, dit heeft te maken met het energetisch werk dat ze doet. Voor mij vertegenwoordigt het de onvoorwaardelijke liefde waar zij mee werkt.

Anderen zien een fel gele engel die licht geeft als de zon zelf. Zij kijken dan ook meer naar het fysieke stuk waar Jofiël op werkt. Zij kijken naar de solar plexus chakra, en het gebied van de lever, pancreas, galblaas, milt en hoe het effect heeft op je maag en spijsvertering. Vanuit dat perspectief gezien is Jofiël ook reinigend aanwezig. Je kan haar vragen je organen en lichaam te ontgiften en in een aantal gevallen heb ik zelfs gehoord dat daarmee cellulitis verminderde.

Jofiel geel

Draag een kristal bij je voor Jofiël ’s energie 

Zoek je naar een energetische connectie dan kan je Jofiël met een dieproze mineraal zoals rubeliet uitnodigen. Wil je haar hulp meer fysiek in je leven dan is citrien een mooie steen om bij je te dragen. Heb je deze niet in huis, programmeer dan een bergkristal om Aartsengel Jofiël uit te nodigen. Ook zijn andere roze en gele kristallen geschikt. 

 

Hoe Jofiël creativiteit aanwakkert

Aartsengel Jofiël, de engel van schoonheid, wijsheid en verlichting, is een krachtige bron van inspiratie en bescherming voor creatieve mensen in alle disciplines.

 

 • Stimuleert Creativiteit: Jofiël helpt creatieve blokkades te overwinnen en stimuleert de stroom van nieuwe ideeën.
 • Verhoogt Intuïtie: Jofiël helpt creatievelingen te luisteren naar hun innerlijke wijsheid en intuïtie, waardoor ze authentiek werk creëren.
 • Versterkt Verbeeldingskracht: Jofiël helpt creatievelingen hun verbeeldingskracht te gebruiken om nieuwe en innovatieve concepten te ontwikkelen.
 • Moedigt Expressie Aan: Jofiël helpt creatievelingen om hun ware stem te vinden en hun unieke talenten met de wereld te delen.
citrien

Visualisatie met Aartsengel Jofiël voor creativiteit

Jofiël helpt je om je creativiteit te uiten op een manier die authentiek is. Als je je geblokkeerd of gefrustreerd voelt in je creatieve proces, helpt Jofiël je kunt om weer op weg te komen. Hiervoor heb ik een visualisatie met Jofiël voor je.

 1. Zoek een rustige plek waar je ongestoord kan zitten of liggen. Sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit.
 2. Visualiseer dat je in een prachtige omgeving staat. Bij een helderblauw meer of een bos met mooie bomen. Voel de zon op je huid en de wind in je haren.
 3. Aartsengel Jofiël verschijnt in haar roze licht. Ze is gekleed in een prachtige, witte jurk en heeft een warme, liefdevolle glimlach.
 4. Jofiël stapt naar je toe en reikt haar hand uit. Je neemt haar hand en ze leidt je naar een plek in de natuur die je inspireert. Misschien is het een waterval, een zonsondergang of een bloeiende boom.
 5. Jofiël geeft je een penseel en een palet met kleuren. Ze moedigt je aan om te schilderen wat je ziet en voelt. Laat je creativiteit de vrije loop.
 6. Terwijl je schildert, voel je Jofiël ‘s energie om je heen. Ze inspireert je om je grenzen te verleggen en je ware potentieel als creatief persoon te omarmen.
 7. Wanneer je klaar bent met schilderen, bewonder je je werk met Jofiël. Ze glimlacht en geeft je een compliment over je creativiteit.
 8. Jofiël bedankt je voor de tijd die je met haar hebt doorgebracht. Ze belooft je te blijven inspireren en te beschermen op je creatieve reis.
 9. Neem de tijd om na te denken over je ervaring. Wat heb je gezien, gevoeld en gehoord? Wat heeft deze ervaring met Jofiël je geleerd?
 10. Open je ogen en kom langzaam terug naar het hier en nu. Je bent nu meer geïnspireerd en creatief dan ooit tevoren.

 

Tips

 • Je kunt deze visualisatie zo vaak herhalen als je wilt.
 • Je kunt ook andere creatieve activiteiten doen met Jofiël, zoals schrijven, een instrument bespelen of dansen.
 • Vraag Jofiël om je te helpen om je creativiteit te gebruiken om een ​​positieve impact op de wereld te maken.

Ik hoop dat deze visualisatie je helpt om je creativiteit te ontsluiten en je ware potentieel als creatief persoon te realiseren.

natuur visualisatie

Conclusie

Aartsengel Jofiël is een veelzijdige Aarstengel die vooral werkt aan het verfraaien van dingen. Of dat nu je blik op de wereld, jezelf of anderen is. Door je open te stellen voor schoonheid in je leven ontstaat vanzelf ruimte voor verlichting en creativiteit.

 

 

Meer lezen?

7 Reacties

 1. s _

  prettige leeservaring.

  Antwoord
 2. Wies

  Dankjewel lieve Annelies voor de mooie blogs die je stuurt. altijd goed om alles te lezen.
  ik werk nig altijd dagelijks met de Engelen. heb veel van jou live en de boeken geleerd
  Beterschap met de nierstenen.
  veel liefde en licht

  Antwoord
 3. Yvonne

  Mooi! Dank je wel 🙏🤗

  Antwoord
   • Christa Jonker

    Lieve Annelies, wat fijn om jou weer op mijn pad tegen te komen. En precies met aartsengel Jophiel , die ik op dit moment nodig heb. Thxxx so much🌟✨️🌞

    Antwoord
 4. Pia Scheffers

  Ben heel blij met deze prachtige beschrijving van Jofiel.
  Werk al langer met haar en ze brengt zoveel positiviteit in mijn leven.
  Hartelijk dank Annelies!

  Antwoord
 5. Gepke

  Dankjewel Annelies, precies waar ik behoefte aan heb op dit moment! fijne dag

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *