Aartsengel Muriël

Engelen | 9 reacties

Aartsengel Muriël wordt ook wel Gods parfum genoemd. Haar naam is namelijk afgeleid van het Griekse Mirre dat zoveel als “geur” betekent. Mirre heeft een kalmerende geur.

Muriël is de Aartsengel van goddelijke Liefde, Licht, emoties en innerlijke gratie. Ze is met name gericht op het helpen van de heldervoelenden onder ons. Ze doet dit door ons te leren beter controle over onze emoties te hebben en ons goed op ons gevoel af te stemmen. Daardoor maken wij een onderscheid tussen wat van onszelf is en wat de emoties van anderen zijn. Wanneer je dat verschil goed begrijpt stijgt je heldervoelendheid naar een hoger niveau.

Je merkt dan goed wat de emoties en behoeften van anderen zijn zonder dat het jou direct beïnvloedt. Voor heldervoelenden is het grootste probleem dat anderen een grote invloed hebben op hoe zij zich voelen. Dat komt omdat energie onopvallend bij hen binnenkomt en samenvoegt met de eigen energie. Daardoor lijkt het allemaal hetzelfde, maar de energie van een ander kan een stevige invloed hebben. Door ervoor te zorgen dat je aura schoon is en gevuld met Licht verminder je dit effect.

Aartsengel Muriel gouden aura

Uit je woorden komen met Muriël

Aartsengel Muriël helpt je ook wanneer je moeite hebt om de juiste woorden te vinden. Ze helpt je daar graag bij. De juiste woorden vinden is vooral hoe ze je helpt om jouw pad te bewandelen en tegelijkertijd binnen de lijntjes te kleuren. Ze begeleid je graag bij je spirituele groei en brengt diepgaande inzichten wanneer je je daarvoor openstelt. Als je je passie durft te volgen zal ze je brengen wat je daarvoor nodig hebt.

 

Muriël Engel van de natuur en dieren

Aartsengel Muriël richt zich op het welzijn van de dieren en planten op Aarde. Ze wordt daarom vaak afgebeeld met een bloemenkrans op haar hoofd. Wanneer je een dier in nood tegenkomt roep dan Aartsengel Muriël aan om te helpen. Ook bij problemen met je planten kan je bij haar terecht. Zoek je hulp voor dieren die in en rondom water leven, dan is Aartsengel Ariël geschikt om aan te roepen.

Door je contact met een krachtige Aartsengel zoals Muriel, zal je vol vrede en harmonie zijn. Daardoor merk je dat je moeder natuur en vooral de planten en dieren gaat beschermen en verzorgen. Dat is het natuurlijke gevolg van Muriël in je leven. Je doet dit door goed voor je huisdieren te zorgen en de kwaliteit van je tuin te verbeteren.

Muriel engel van natuur

Harmonie in je gevoelens

Muriël is een zachtaardige Aartsengel en brengt ons veel emotioneel evenwicht en begrip. Ze werkt met ons en helpt ons bij het bereiken van innerlijke harmonie. Muriël versterkt onze intuïtie en leert ons omgaan met emoties. Ze helpt ons om op onze intuïtie te vertrouwen en ernaar te handelen. Zij laat ons zien wat we kunnen veranderen om ons zelfvertrouwen te versterken. Ook stuurt ze ons aan om ons eigen emotionele welzijn prioriteit te geven.

Muriël inspireert ons om anderen te helpen omdat dat de beste manier is om geluk te vinden. Zij nodigt ons uit om de wereld met een open hart tegemoet te treden. Als ons hart open is, staan we ook open voor het ontvangen van zegeningen. Met de begeleiding van Muriël beheers je je emoties en gevoelens. Zij helpt je om jezelf opnieuw te ontdekken. Muriël helpt je bij het vinden van je diepste gevoelens.

 

Beschermheer Muriel

Aartsengel Muriël is daarnaast de Engel van magnetisme en aantrekkingskracht. Zij kan je helpen om liefde en balans in je leven aan te trekken. Haar kleur is roze. Daarom kun je roze als hoofdkleur op je altaar gebruiken wanneer je Muriël aanroept. Ook kun je wierook gebruiken met een bloemengeur.

Aartsengel Muriël is een van de weinige helende Engelen in het engelenrijk die samenwerkt met Aartsengel Rafaël. Door de vredige energie die Muriël altijd brengt, verschijnt Muriël bijna altijd in de vrouwelijke engelenvorm. Aartsengel Muriël wordt opgeroepen om het spirituele licht in een persoon te wekken.

roze bloemen

Je zielepad

Als je je echte roeping te lang negeert, zal je lichaam automatisch negatieve energie opbouwen. Dit heeft impact op je professionele en persoonlijke leven. Je raakt gefrustreerd in je dagelijks leven en dit is van invloed op je relatie met je partner en familieleden. Degenen die zich hiervan bewust worden en de hulp van Aartsengel Muriël inroepen, merken een grote verandering in hun leven. Ze krijgen meer spiritueel en innerlijk geluk, een positieve uitstraling en energie die hun leven enorm beïnvloedt.  

Muriël geeft je graag moed en inspiratie zodat je je spirituele pad kan volgen. Wanneer je contact maakt met Aartsengel Muriel, helpt zij je met informatie over wat je volgende stappen zijn om een bevredigend leven te leiden. Wanneer je merkt dat je voor een moeilijke keus bevindt dan kan Muriël je helpen. Ze stuurt je door het doolhof van je emoties naar begrip en het juiste pad. Zo komt bijvoorbeeld de juiste baan of opleiding in je leven.

aartsengelen

Wat? Aartsengel Muriël is een “Heer”?

Dat klinkt raar maar ik leg het je uit. Er bestaat zoiets als een Hemelse Hierarchie. Speudo-Dionysius de Areopagiet schreef deze boeken onder de naam van de Aartsbisschop van Athene Dionysius. Dit werk geeft de Engelen rangorde weer.  Deze bestaat uit 3 sferen, die wij in het Nederlands de Triaden noemen. Elke Triade heeft 3 Engelenkoren. Elk Engelenkoor heeft een eigen soort Engelen en taken.

Ik bespreek benoem kort de Triaden en de Engelenkoren die daaronder vallen.

De Eerste Triade

De Engelen in deze Triade dienen God en kunnen Hem benaderen en zien. Zij zijn de Engelen die God’s wil doorgeeft aan de lagere sferen.

De Engelenkoren in deze Triade zijn

 • De Serafijnen ondersteunen goddelijke liefde
 • De Cherubijnen promoten wijsheid en wetenschap
 • De Tronen brengen de werkelijkheid in lijn met het goddelijke plan

De Tweede Triade

De Engelen in deze Triade zijn gericht op het vooruithelpen van de spirituele groei van de mensheid.

 • De Heerschappijen zijn er voor spirituele bevrijding en het loslaten van gehechtheden
 • De Deugden helpen met daadkracht en verrichten wonderen
 • De Bevoegdheden tonen ons onze spirituele weg en beschermen ons tegen demonen

De Derde Triade

De Engelen in deze Triade werken nauw samen met de mensheid om ervoor te zorgen dat we de juiste keuzes maken en de spirituele inzichten ook oppakken en snappen.

 • De Vorsten geven leiding aan de Aartsengelen en de Engelen
 • De Aartsengelen zijn de boodschappers van grote goddelijke aankondigingen
 • De Engelen zijn boodschappers die gewone berichten brengen en omvatten ook onze Beschermengelen
Muriel is een heer

Aartsengel Muriël is een Heer!

Aartsengel Muriël is een “Heer” en zij bevindt zich in de tweede Triade in het Engelenkoor de Heerschappijen. Alle Engelen in dit Engelenkoor worden “Heer” genoemd. Dit kan wat vreemd overkomen omdat de Heerschappijen zich in de tweede Triade bevinden en de Aartsengelen in de derde Triade aanwezig zijn. De Hemelse Hierarchie is wat dat betreft best onoverzichtelijk. Het is me opgevallen dat Aartsengelen die volgens deze Hierarchie in een van de laagste Engelenkoren thuishoren, Engelenkoren van “weinig tot geen invloed” wel de prinsen – of heersers – van de hogere Engelenkoren kunnen zijn. Maar goed dat is iets om later eens op terug te komen. Muriël wordt door veel mensen als een vrouwelijke energie waargenomen, maar de werkelijkheid is dat Engelen onzijdig zijn. Er zijn geen mannelijke of vrouwelijke Engelen, wij geven hun dat etiket al naar gelang hoe wij de energie ervaren.

Aartsengel Muriël is de “beschermheer” van mensen die geboren zijn met sterrenbeeld Kreeft en heerst over de maand juni. Een Beschermheer is wat anders dan een Beschermengel. De Beschermengelen bevinden zich in de derde Triade in het laagste Engelenkoor “de Engelen”. Een Beschermengel is toegewezen aan één ziel tijdens hun doorlopende incarnaties. Deze Beschermengel helpt de ziel onder andere bij het maken van keuzes en steunt op moeilijke momenten. Een Beschermheer waakt over meerdere mensen en is gericht op onpartijdige liefdevolle begeleiding. Zo helpen zij mensen te bevrijden van dogma’s en op het pad voor spirituele groei te komen. De Heerschappijen zien eruit als prachtige mensen met vleugels. Als Muriël er al voor kiest zichzelf aan je te tonen dan zal het op die manier zijn. Maar de Heerschappijen laten zich zelden zien. Je kan je beter richten op de tekens die ze geeft.

roze bloemen en Muriel

Aartsengel Muriël herkennen

Aartsengel Muriël wordt geassocieerd met de zomer, daarom zie je een gele en gouden aura wanneer zij bij je is. Haar kleur is een zacht diep roze en ze brengt een prachtige bloemengeur met zich mee. Haar kalmerende werking is ook een van de dingen die heel herkenbaar is. Merk je een of meer van deze dingen op, dan is Aartsengel Muriël bij je om je te helpen wanneer jij daarom vraagt.

Wat ruik ik

Velen van ons ervaren intuïtie via reuk. Wanneer we zeggen “er zit een luchtje aan” dan werken onze heldere kanalen op dat moment via het reukzintuig. Zo ruik je bijvoorbeeld bloemengeuren op momenten dat er geen bloemen om je hen zijn. Geuren zijn verbonden met subtiele emoties die alleen op een indirecte manier detecteerbaar zijn. Zo weten we dat onze intuïtie ontwaakt. Aartsengel Muriël is de meester in het ontwaken van onze intuïtie op deze manier. Muriël is de beschermheer van helderruikenden. Daarom is Muriël vaak te herkennen aan de zoete kalmerende bloemengeur wanneer ze bij je aanwezig is.

Als dit je overkomt betekent dit dat het engelenrijk contact zoekt voor een vorm van intuïtieve begeleiding. Ervaar je geuren zoals van koekjes of bloemen dan betekent dit dat je informatie ontvangt uit het spirituele rijk.

Contact met Aartsengel Muriël brengt verschillende gunstige resultaten in je leven zoals:

 • Het bewaren van harmonieuze relaties in je gezin en vriendenkring
 • Je zieledoel vinden en naleven
 • Meer vertrouwen op je empathische en intuïtieve vermogen
 • Heling en verzorging van uw huisdieren
 • Innerlijke rust vinden
 • Een overvloed aan bloemen en planten in je tuin
 • Met een open hart van mensen durven houden
 • Anderen helpen vrij van verwachtingen

Contact maken met Aartsengel Muriel

Het is belangrijk om te weten dat Engelen je alleen kunnen helpen wanneer je erom vraagt. Daarom is het essentieel om de hulp en zegeningen van Aartsengel Muriël te vragen wanneer je haar nodig hebt. Omhet contact met Aartsengel Muriël gemakkelijker te maken kan je een boeket roze bloemen in je kamer zetten wanneer je mediteert, bidt of haar aanroept. Je kan ook een bloemige etherische olie of wierrook gebruiken om je persoonlijke band met Murël te verbeteren. Roep haar aan en omring jezelf met haar liefde, leiding en helende krachten.

Wanneer je wilt werken met Aartsengel Muriël betekent het dat je klaar bent voor spirituele groei. Wanneer je je verbindt met aartsengel Muriel, groeit je intuïtie en passie voor spirituele activiteiten.  

Aartsengel Muriël wordt geaccosieerd met het zuiden, haar aanroepen kan op verschillende manieren. Je kan gewoon aan Muriël vragen wat je nodig hebt, of je kan er iets meer moeite voor doen en een sterkere connectie maken. Deze Aartsengel wordt vaak afgebeeld met bloemen. Daarom is een tafeltje op het zuiden gericht met daarop een mooie bos roze bloemen en een kaarsje een goede start. Als je er een hebt, is een afbeelding van Muriël of een Engel een goede aanvulling op dit tafeltje. Je zou het een Engelenaltaar kunnen noemen.

engelen altaar

Aanroeping

Roep dan Aartsengel Muriël aan. Spreek vanuit je hart wanneer je haar om hulp vraagt. Dat is over het algemeen het beste, maar probeer het wel bij de taken te houden waar Muriël goed in is.

Een voorbeeld aanroeping is:

Aartsengel Muriel, Engel van Vrede en harmonie, omhul me met jouw energie, laat me onvoorwaardelijke Liefde ervaren. Leer me alsjeblieft hoe ik net als jij Vrede en Harmonie kan verspreiden. Open mijn hart om een vriendelijker en zachtaardiger persoon te zijn.

Of

Aartsengel Muriel, beschermheer van de dieren en planten. Geef mij een taak die bij mijn zieledoelen past zodat ik de Aarde en haar dierlijke en plantaardige bewoners kan helpen.

Of

Aartsengel Muriel open mijn heldere zintuigen zodat ik gemakkelijker jouw aanwezigheid en die van de andere Engelen opmerk. Help me mijn intuïtie te versterken en spiritueel te groeien.

 

Blijf dan nog even rustig zitten om de kalmerende en harmoniserende energie van Muriël te voelen. Misschien ruik je wel een hemelse geur als bevestiging van haar aanwezigheid.

Door te vertrouwen op de intuïtieve begeleiding die we van Aartsengel Muriël ontvangen, kunnen we met hernieuwde passie verder gaan. Het motiveert ons acties te ondernemen, onze dromen te vewezenlijken en ons authentieke zelf te zijn.

Wees aardig

Deze aartsengel moedigt je aan anderen te helpen zonder daar enige verwachting bij te hebben, omdat dit het ware pad naar geluk is. Dat helpen kan op allerlei manieren gedaan worden, want de mogelijkheden bieden zich regelmatig aan. Ga er dan ook op in. Een goed voorbeeld hiervan is een beweging die de “random act of kindness” genoemd wordt. Dit betekent dat je als je de mogelijkheid ziet iets goeds doet voor anderen zonder een dankjewel of er iets terug voor te verwachten. Probeer het eens!

9 Reacties

 1. Muriël Telg

  Dankuwel Annelies,

  Antwoord
 2. Tonny

  was al een tijdje naar haar op zoek , bedankt dat ze nu in mijn leven is gekomen.

  Antwoord
 3. Jadranka

  Dank je wel voor de uitleg Annelies. De energie voelt heel fijn tijdens het lezen.

  Antwoord
 4. Charline

  🌸🌺🌷 ❤️

  Antwoord
 5. Anne

  Wau een hele mooie blog en zo voelbaar
  Dank je wel

  🙏

  Antwoord
 6. Herma Out

  Wat een prachtige uitleg!Fantastisch.Hartelijk bedankt.

  Antwoord
  • Pia Scheffers

   Ga zeker met AE Muriel werken. Hartelijk dank voor de mooie, inspirerende blog

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *