Een Engelen Affirmatie

Engelen | 0 Reacties

Als je met spiritualiteit bezig bent is het een kwestie van tijd voordat je het woord affirmaties tegenkomt. Ik wil je er graag meer over vertellen en het verschil uitleggen tussen een affirmatie en wat een engelen affirmatie is.  Lees je nu voor het eerst over affirmaties, dan heb je de juiste blog gevonden.

 

Wat is een affirmatie?

Een affirmatie is een positieve tekst die je over een periode van tijd met enige regelmaat herhaalt. De bedoeling hiervan is dat je hersenen dit oppakken en er iets mee doen. Doe je dit goed dan zal je een positieve verandering merken in je gedachten, emoties en je hele leven.

 

Wat is een engelen affirmatie?

Een Engelen affirmatie is ook een positieve tekst, die je net als een gewone affirmatie regelmatig herhaalt, en dat doe je zolang nodig is. Het verschil is dat je naast een positieve verandering ook meteen een engel of aartsengel uitnodigt om je hierbij te helpen. Het is alsof je er een turbo op zet.

een engelen affirmatie

Je denkende geest

Het is je misschien wel eens opgevallen dat je hoofd over een aantal onderwerpen met je aan de haal kan gaan. Uit jezelf ben je een positief ingesteld mens, maar toch zijn er negatieve gedachten waar je niet om vraagt. Je kijkt bijvoorbeeld naar een nieuwe cursus en een van de gedachten die bij je opkomt is: “ Oh, maar dat is veel te ingewikkeld, daar kom ik niet door.” Of je zit in een sollicitatiegesprek en er worden een aantal taken genoemd die bij de baan horen. Ineens voel je paniek: “Jeetje, dat is echt veel zwaarder dan ik dacht, dat kan ik helemaal niet.” Of je zit in een groepsgesprek en er worden dingen gezegd waar je het niet mee eens bent. Je innerlijke dialoog is: “Ik wou dat ik wat assertiever was en gewoon mijn mening durf te geven.” 

Dit zijn typische voorbeelden van onze gedachten die met ons aan de haal gaan. Realistisch gezien is alles wat we denken een affirmatie, alleen zien we het niet zo. Als je de Manifesteren met Engelen gedaan hebt dan weet je dat ik ook zeg dat we allemaal 24/7 manifesteren. Manifestatie ontstaat door de combinatie van gedachten met emoties. Wanneer onze gedachten negatief zijn en onze emoties daarin meegaan heb je een recept voor mislukking. Want negatieve gedachten beïnvloeden ons humeur en onze kijk op het leven. Daarmee dus ook onze verwachtingen.

denkende geest

Affirmaties zijn normaal

Door ons te richten op wat goed is in ons leven en onze gedachten ook geleidelijk aan te passen. Met name door het gebruik van affirmaties – bewust gekozen gedachten – kan je deze manier van leven met een mineur gevoel en bijpassende verwachtingen zelf aanpassen. Dat is iets dat je niet ineens doet. Het kost tijd om je negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten. Dat is omdat het hebben van negatieve gedachten een gewoonte is. En gewoontes verander je niet alleen door even te bedenken dat het anders kan. Daar is iets meer inzet en bewustwording voor nodig.

Het resultaat is dat je de taken die je voor je ziet met meer zelfvertrouwen aan gaat. Het geeft je de energie en motivatie om jezelf te verbeteren en waar nodig goed te presteren. Je durft aan meer dingen te beginnen omdat je verwachtingen positiever zijn. Dat levert weer de mindset op die het mogelijk maakt om oplossingen te zien in plaats van problemen. En ja, natuurlijk kan je dan nog steeds een negatieve ervaring hebben, maar deze zal anders zijn dan degenen ervoor. Want jij hebt iets in jezelf veranderd en het universum spiegelt dat. Door zo’n negatieve ervaring te zien als een leermoment, kan je er toch iets nuttigs uithalen. Pas je affirmatie aan, verander je blik op het leven iets meer en kijk wat er daarna gebeurt. Dit doe je tot je merkt dat het nu wel voor je werkt.

Dan is het tijd om een nieuwe gedachte te kiezen die je met een affirmatie om kan gaan zetten. Want zo verander je jouw leven naar iets dat beter bij je wensen en ambities past. Zo’n negatieve gedachte omzetten kan van een paar weken tot een paar maanden duren. Maar het resultaat is dan ook blijvend en dat is waar het om draait. Snelle oplossingen zijn er hier niet. Ook als je voor elke situatie een engelen affirmatie gebruikt, moet je nog wel zelf je verantwoordelijkheid nemen. Zo is het leven.

Neuroplasticiteit

Hoe werkt dit?

Het moeilijke woord hiervoor is neuroplasticiteit. Dat betekent dat de hersenen zichzelf kunnen herstellen door nieuwe cellen te maken. Plasticiteit betekent dat de hersenen beïnvloedbaar zijn door gedachten en emoties. Het creëert daardoor nieuwe hersencellen en de paden ertussen. Als je overgaat op nieuwe gedachten door engelen affirmaties en bewust kiest om op je gedachten en woorden te letten. Dan is dat precies wat je doet. Je hersenen passen zich aan en gaan die nieuwe connecties gebruiken. Dat maakt dat je levensbeeld verandert, dat je andere verwachtingen hebt en jouw leven een nieuwe wending krijgt.

Deze veranderingen kan je stimuleren door te puzzelen, hersengymnastiek te doen zoals braingames. Maar ook door mediteren, dankbaarheidssessies en iets volledig nieuws te leren zoals een taal of spelen op een muziekinstrument.

 

Voorbeeld goede en slechte engelenaffirmatie

Mijn moeder had last van maagzuur, veel en vaak. Toen ze over affirmaties las dacht ze daar wel iets mee te kunnen. Later belde ze me en vertelde dat haar affirmaties niet goed werkten en het probleem alleen maar erger was geworden. Ik vroeg haar wat ze geaffirmeerd had. De affirmatie die ze een aantal dagen heel gemeend had gebruikt: “ Ik heb geen last van maagzuur.”

Daar ging het dus mis. Woorden als niet en geen worden door ons onderbewuste niet opgepakt. Het levert een averechts effect op, mede ook omdat je je aandacht richt op dat wat je niet wilt. Een goede affirmatie richt zich op wat je wel wilt. Ze had bijvoorbeeld kunnen affirmeren: “Mijn maag is perfect in orde.”  

leer iets nieuws

Hoe maak je een engelen affirmatie

Bij een goede engelen affirmatie heb je wel even nagedacht over wat je wilt. Zo maar in het wilde weg affirmeren levert nagenoeg nooit resultaat op. Je kan beter een paar minuten nemen om erover na te denken en direct voor een goed resultaat gaan.

Een affirmatie die je het gewenste resultaat geeft voldoet aan het volgende:

  • Je hebt nagedacht over de aspecten van je leven die je wilt veranderen
  • Kies de engel die bij je doel past
  • Zet negatief om naar positief
  • De tekst is in de tegenwoordige tijd geschreven
  • Het is wel nodig dat het ook een haalbaar doel is
  • Zorg ervoor dat je jouw affirmatie ondersteunt met visualisatie, stel je het resultaat ook voor
  • Zeg ze met gevoel

 

Nadenken over wat je wilt veranderen

Je kan in een opwelling een engelen affirmatie kiezen en die gaan herhalen. Maar ben je er wel zeker van dat bij jouw diepere overtuigingen past? Als je iets probeert te affirmeren dat daar compleet vanaf wijkt, zal het niets worden. Een engelen affirmatie moet wel passen bij jou als persoon.

 

Hebben de engelen hier wel tijd voor?

De engelen zijn altijd bij ons en ze leven in een omgeving waar tijd niet bestaat. Ze worden niet door tijd in een plek vastgehouden of hebben geen tijd voor je. Ze hebben voor iedereen tijd en voor elk verzoek dat vanuit een zuiver hart komt. Daarbij kan gezegd worden dat engelen onze verzoeken die te maken hebben met onze angsten, minderwaardigheidsgevoelens en alles wat ons ervan weerhoudt om ons volle potentieel als mens te bereiken altijd inwilligen. Zij helpen ons zo met onze zielekeuzes en dat is hun grootste taak.

kies je engel voor een engelenaffirmatie

Kies de engel die bij je doel past

Wanneer je weet wat je wilt en dat het bij je past, kies je de juiste engel. In principe is het leuk als je de naam van de engel weet, maar weet je die niet, dan zijn er nog opties. Je kan de engel ook benoemen naar functie. Bijvoorbeeld. Dieetengel, of engel van emotionele heling. Ik geef je hier een aantal engelen zodat je kan starten met je engelen affirmaties.

 

Gezondheid             : Aartsengel Rafael

Werk                          : Aartsengel Chamuel

Studie                        : Aartsengel Zadkiël

Negatieve emoties : Aartsengel Michael

Liefde                         : Aartsengel Chamuel en/of de Engelen van romantiek

 

Zet negatief om naar positief

Zoals ik eerder al zei, is het goed om van negatief naar positief te wisselen. Bijvoorbeeld: “Ik denk dat ik dit niet zomaar kan en durf het mijn baas niet te vertellen. Naar “Ik ben assertief en vertel mijn baas wat ik nodig heb om een goed resultaat neer te zetten.”

 

De tekst is in de tegenwoordige tijd geschreven

“Morgen ga ik op dieet en val af.” Dit is in de toekomst en het is nooit morgen, het is altijd vandaag. Je geest geeft hier geen prioriteit aan. Door dit te veranderen naar: “Ik dieet op een prettige manier en val daarbij af.” is een goede vervanging of “Door gezonder en gepaste porties te eten val ik af.”

Wil je daarbij een engel uitnodigen dan kan je ook iets affirmeren als “Door gezonder en gepaste porties te eten val ik af. Dankjewel Aartsengel Rafael voor je hulp daarbij.”  Of Aartsengel Michael dankjewel voor je bescherming terwijl ik mijn werk doe.”  Dit is een goede affirmatie voor onder andere politie, ambulancepersoneel, gevangenisbewaarders en conducteurs.

reality check

Reality Check

Zie je het voor je dat iedereen die dit artikel leest met Aartsengel Chamuel affirmeert dat ze de hoofdprijs in de loterij winnen? Als iedereen dan ook wint, is de prijs zo opgedeeld, dat je uiteindelijk niet veel hebt. De vraag is, is een doel ook haalbaar en reëel?

 

Wat heb je echt nodig?

Dan volgt ook direct de vraag: “Wat heb je echt nodig?” Laten we teruggaan naar de hoofdprijs in de loterij winnen. Waarom wil je dat geld? Is het omdat je denkt dat je daarmee gelukkig wordt? Dan kan je de affirmatie beter daarop richten. Of wil je het geld om een dure auto te kopen? Vraag je dan af waarom je per se die auto wilt? Is het omdat je denkt dat je dan gewaardeerd wordt door je vrienden of meer aanzien krijgt? Richt je altijd op de onderliggende reden. Duik zo diep je kan voordat je een keus maakt. Stel je bent zelfstandig en hebt een auto nodig om je werk te kunnen doen. Dan is een affirmatie voor een auto een prima idee.

 

Hoe vaak gebruik je een engelen affirmatie?

Een engelen affirmatie gebruik je twee tot drie keer per dag en dan herhaal je het een aantal keren. Het aantal keren kan bijvoorbeeld drie of vijf zijn. Ben je met Wicca bezig dan kan je in een associatietabel zien hoeveel past bij je doel en dat gebruiken. Dit doe je een aantal dagen tot een aantal weken achter elkaar, tot je doel bereikt is. Dan kies je een nieuwe visualisatie om mee aan het werk te gaan.

Je kan wel met vijf of zes verschillende onderwerpen tegelijk bezig gaan maar dan verstrooi je de energie en zo krijgen je hersenen geen ruimte om nieuwe paden te maken. Ze raken hooguit verward en geven verkeerde signalen af. Het resultaat is dan voor geen van je engelen affirmaties goed. Wees gewoon geduldig en werk ze een voor een af. Je zal merken dat sommigen heel snel werken en anderen gewoon meer tijd nodig hebben. Jouw onderbewustzijn heeft dan nog wat weerstand tegen het idee. Blijf dan vooral doorgaan en je merkt dat het uiteindelijk toch werkt.

een affirmatie schrijven

Ondersteun je engelen affirmatie met visualisatie

Visualiseer bij het gebruiken van je engelen affirmatie ook meteen je doel is alsof het al bereikt is. Dat haalt de energie van manifestatie erbij en is heel krachtig. Zou je visualiseren wat er allemaal nodig is om het doel te bereiken of wat er allemaal mis kan gaan. Dan is dat wat je krijgt. Richt je dus op het feit dat het in het hier en nu al bestaat. Zie dat voor je, maak het zo echt mogelijk. Hoe voel je je wanneer dit werkelijkheid wordt? Wat gebeurt er precies op dat moment? Door hier helemaal voor te gaan en het als het ware te zien en ervaren, sta je mee open om te ontvangen.

 

Zeg een engelen affirmatie met gevoel

Het beste is het om een engelen affirmatie met gevoel te zeggen of denken. Als je alleen maar afraffelt wat je op papier hebt gezet, dan heeft het geen energie en intentie. Dat levert ook geen verandering op. Je intentie is hier heel belangrijk bij. Let dus op hoe je je affirmatie zegt.

 

Actie

Wanneer je een engelen affirmatie gebruikt brengen de engelen je ook situaties en mensen die je kunnen helpen. Dit betekent dat er altijd – op een bepaald moment – actie van jou verwacht wordt. Hoe klein of groot dat dan ook mag zijn weet je vaak niet van tevoren, maar het is wel nodig om ernaar te handelen. Stel ik affirmeer met Aarstengel Rafael dat ik gezond ben en slank. Vervolgens blijf ik op de bank hangen en eet junkfood, ondanks dat ik voel dat het nu anders moet. Dan weet je zelf ook wel dat je ongezond bezig bent en je gewicht er echt alleen maar slechter van wordt. Jouw eigen verantwoordelijkheid voor je leven laten de engelen echt bij jou liggen.

 

Samenvattend

Denk even na voordat je gaat affirmeren. Besteed een paar minuten aan wat je echt wilt en nodig hebt. Maak dan een realistische, positieve engelen affirmatie in de tegenwoordige tijd die bevestigt wat jij hoopt te bereiken. Doe dit met gevoel en stel het je ook voor als een geslaagde situatie. Onderneem actie op het moment dat dit op je pad komt. Laat het dan ook weer los tot het volgende affirmeer moment. Zo komt het vanzelf goed. Ik wens je veel plezier met je engelen affirmatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *