Engelen Orakelkaarten

Engelen | 0 Reacties

Orakelen wordt ook wel divinatie genoemd en dit is de kunst van het lezen van tekens en symbolen om inzicht te krijgen in situaties. De meest voorkomende divinatiemethodes zijn astrologie, Tarotkaarten, Engelen Orakelkaarten, handlezen en runen lezen. Divinatie werd meestal omgeven door vaste rituelen en vaak ook door een waas van geheimzinnigheid. Tegenwoordig is dat nog steeds zo, hoewel de rituelen vaak korter en simpeler zijn geworden. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat we in een wereld leven waarin men vaak geen tijd meer heeft om lange rituelen te doen en anderzijds met het feit dat mensen verder ontwikkeld zijn op spiritueel gebied en daardoor gemakkelijker de berichten uit de astrale wereld kunnen ontvangen en begrijpen. In dit artikel wil ik het vooral hebben over de Engelen Orakelkaarten en hoe ze verschillen van de Tarot.
Runen

De Tarot

De oorsprong van de Tarot is onduidelijk, hoewel er wel bepaalde theorieën over te vinden zijn. Eén visie daarop is dat de kaarten alle geheimen van het universum bevatten en dat ze als een visueel geschrift de metafysische leringen bevatten die door de Platonische, Hermetische en Pythagoreaanse mysteriescholen werden uitgedragen. Een andere theorie is dat de kaarten met de Roma mee zijn gekomen en hun oorsprong hebben in het oude China. De eerste vermeldingen van de Tarot is in bevelschriften van de stad Bern uit 1367 waarin de speelkaarten verbannen worden en een bevelschrift uit Florence van 1376 waarin het gebruik van de Tarot verbannen wordt. De vroegste beschrijving van een spel is geschreven door pater Johannes von Rheinfelden in 1377, maar gaat met name over de kleine arcana.

Nog een visie is dat de kaarten aan het eind van de veertiende eeuw mee naar Europa zijn gebracht door de kruisvaarders, ze kwamen hoogstwaarschijnlijk uit Egypte. De kaarten waren onderverdeeld in vier kleuren en waren geschikt voor normaal kaartspel gebruik. Pas later werden deze kaarten in verband gebracht met mystiek en voorspellingen. De vier kleuren waarin de kleine arcana verdeeld is zijn de zwaarden, staven, kelken en munten. Deze kaarten kregen de naam kleine arcana toen ze eenmaal samengevoegd werden voor spirituele inzichten.

 

Een kleine truck met grote gevolgen

Rond 1440 kwamen de 22 kaarten die bekendstaan als de grote arcana in beeld en zij werden toegevoegd aan de normale speelkaarten om zo een Tarotset te vormen. De normale kaarten werden als spel gezien en de gebruiker kon hooguit beschuldigd worden van gokken. Alleen de waarzeggers hadden de extra 22 kaarten waarmee de Tarot compleet gemaakt werd en die ook het risico liepen om van hekserij beschuldigd te worden. Deze grote arcana kaarten bevatten afbeeldingen die inzichten geven in de spirituele reis van de ziel door het leven. Ze werden voor het eerst in de Visconti-Sforza kaarten gezien.

Tarot versus Engelen Orakelkaarten

Het lezen van de Tarot

De interpretatie van de Tarot hangt voor een groot deel samen met het leren en begrijpen van de symboliek die als een visueel schrift op de kaarten te vinden is. Symboliek in de vorm van bergen, water, paden, gebouwen, dieren, bloemen, mensen, Lichtwezens, hemellichamen en overige voorwerpen hebben allemaal hun eigen betekenis. Dat in combinatie met de kleuren die bij deze symbolen gebruikt worden en de andere kaarten in een legging bepalen voor een groot deel de boodschap.

Bij het werken met de Tarot stemt men zich eerst af op de kaarten, dit wordt op diverse manieren gedaan. Rituelen waarin de kaarten schoongemaakt worden zijn er in alle soorten en maten. Ook het voorbereiden op het geven van een reading is  per persoon heel verschillend. De een pakt gewoon de kaarten en begint, de ander mediteert en weer een ander doet een aantal vaste handelingen voordat deze zich goed voelt over het geven van een Tarotreading.

Sommige mensen raken bekend met hun kaartspel door het drie nachten onder het kussen of het bed te stoppen en ermee te slapen. Door ze in hun eigen doek of doosje te bewaren krijgt het in eerste instantie cachet. Maar de herhalende handeling waarmee je de kaarten uit de doek of het doosje haalt wordt uiteindelijk een anker waardoor je in je geest al overschakelt naar het lezen van de kaarten.

Engelen Orakelkaarten

Verschillen Tarot en Engelen Orakelkaarten

Engelen Orakelkaarten zijn kaarten met daarop een afbeelding en een positieve boodschap. Dit komt omdat de Engelen zich altijd richten op het best mogelijke advies en de daarbij horende actiestappen. Een Engel geeft aan dat het verstandig is goed links en rechts te kijken voordat je de straat oversteekt. Een Engel zegt niet dat je onder een vrachtwagen stapt wanneer je oversteekt. De Tarot is veel directer en voor sommige mensen is dit beangstigend, met name voor de mensen die de symboliek van kaarten als De Dood of De Duivel niet begrijpen.

De positieve aard van de afbeelding en het bericht is waarom Engelen Orakelkaarten,zo snel aan populariteit gewonnen hebben. Verder is het ook zo dat de gemiddelde Engelen Orakelkaarten geen directe symboliek op de kaarten hebben. Het visuele schrift waar de Tarot om bekendstaat ontbreekt bij deze kaarten meestal. De lezer van de kaart wordt tijdens de reading ineens getrokken naar bepaalde delen en kleuren van de afbeelding, waardoor deze dan weer betekenis krijgen. Dat is echter niet hoe ze standaard ontworpen worden.

 

De uitzondering

Uitzonderingen hierop zijn natuurlijk Tarotkaartensets waarvan het onderwerp toevallig ook Engelen bevat. Dit betekent ook dat de manier waarop Engelen Orakelkaarten gelezen worden totaal anders is dan hoe de Tarot gelezen wordt. Het is veel intuïtiever en van een andere frequentie dan de veel aardser aanvoelende Tarot. Dit komt mede doordat de Engelen van nature geen menselijke trekken hebben en hun berichten veel abstracter zijn. Zij berichten in eerste instantie altijd vanuit het grote goddelijke plan dat zij zien en dat wij mensen nog moeten ontdekken. De Tarot is met de duidelijke symboliek veel directer in het geven van een bericht. Echter doordat de symboliek door de lezer geïnterpreteerd wordt, kan hier het ego van de lezer ook gemakkelijk meespelen.

Engelen en Tarot

Engelenboodschappen

Bij het doorgeven van engelenboodschappen met een set Engelen Orakelkaarten heeft de lezer zelf geen mening en geeft alleen maar door wat het bericht van de Engelen is. Op deze manier is er een heel nieuw soort orakel ontstaan. Het “lezen” van Engelen Orakelkaarten is meer het luisteren met je heldere kanalen naar het bericht van een Engel. Dit wordt dan visueel ondersteund door afbeeldingen en teksten op de kaarten. Ik geef je hieronder een korte versie van wat er allemaal gebeurt tijdens een reading.

Je hebt bij het werken met Engelen Orakelkaarten wel een voorbereiding nodig omdat je je verbindt met de Engelen. Ook moeten de kaarten energetisch schoon en ingezegend zijn. Dan luister je naar de vraag van je klant en schudt en legt de kaarten neer. Terwijl je je aandacht richt op de eerste kaart vraag je aan de Engelen wat hun antwoord is. Het deel van het antwoord dat samenhangt met de betekenis van de positie van de kaart komt dan door. Jij geeft het antwoord aan degene waarvoor je leest. Op deze manier werk je langs alle kaarten in de legging.

Daarna ga je weer terug naar de eerste kaart en vraagt of er nog wat toegevoegd moet worden. Zo ga je de kaarten weer langs. Daarna neem je wat afstand en kijk je naar de verbanden in de legging en praat daar over. Als laatste bekijk je alles nog eens en vertel je wat er direct opvalt en nog gezegd wil worden. Dit is een reading in een notendop. Er komt veel meer bij kijken hoor, maar dat gaat te ver voor een blog.

Engelen en Tarotkaarten mengen

Engelen Orakelkaarten en Tarot mengen

Ik heb zelf jarenlang de Tarot en de Engelen Orakelkaarten gescheiden gebruikt. Door de verschillende manieren van lezen kwam het niet direct bij me op om deze te combineren. Een paar jaar geleden tijdens het geven van een Medium Reading cursus kwam daar verandering in. Frank – een goede vriend en assistent voor de dag – en ik keken naar de cursisten en we verveelden ons. Een goed teken want dat betekent dat iedereen het fantastisch doet. Wij besloten om de kaarten voor elkaar te leggen. Halverwege de legging met de Engelen Orakelkaarten besloot ik er een Tarotset bij te pakken. De Tarotkaarten heb ik als schaduwkaarten bij elke kaart in de legging gelegd. Wat er gebeurde was bijzonder want de liefdevolle spirituele berichten werden ineens aangevuld met praktische informatie. De legging kreeg ineens veel meer diepgang. Zoveel meer dan verwacht dat ik daarna bij elke gelegenheid dat het kan beide combineer. Dit ligt vooral ook aan mijn klanten en of zij dat willen.

 

Wil jij dit ook kunnen?

Wil je zelf ook met de Engelen Orakelkaarten werken? Dat kan met de Engelen Kaart Reading cursus die je op deze site vindt. Online leren heeft het voordeel dat je het in je eigen tempo doet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *