Even en oneven nummers

Tarot | 0 Reacties

Bij tarotlezingen wordt aangenomen dat elke kaart een unieke betekenis en boodschap heeft. Vaak bevatten lezingen een mix van even en oneven nummers op de kaarten. Maar een lezing met alleen even of alleen oneven genummerde kaarten kan een speciale boodschap hebben. Bij het lezen van een tarotlegging kijk je niet alleen naar de losse kaarten, maar ook naar het geheel. Hoeveel Grote Arcana kaarten liggen er ten opzichte van de Hofkaarten en de Kleine Arcana? Als er veel kleine Arcana kaarten liggen is het ook nodig om af te wegen hoe de balans is tussen de even en oneven nummers.
even en oneven nummes

Even nummers

Eerst en vooral worden even nummers vaak geassocieerd met evenwicht en harmonie. In de tarot kan dit op verschillende manieren tot uiting komen. Bijvoorbeeld, de Twee van Bekers is een kaart die vaak geassocieerd wordt met partnerschappen en relaties. Zij staat voor een sterke band tussen twee mensen en een evenwicht tussen geven en nemen. Ook de Vier van Zwaarden is een kaart die geassocieerd wordt met rust en herstel. Zij staat voor de behoefte aan evenwicht tussen werk en rust, en het belang van tijd nemen om op te laden. Je zou kunnen zeggen dat deze kaart het advies geeft om te mediteren of te doen wat jou innerlijke vrede brengt. Even genummerde kaarten staan ook voor stabiliteit en aarding. De Zes van Pentakels, bijvoorbeeld, is een kaart die geassocieerd wordt met vrijgevigheid en geven. Hij staat voor een stabiele basis en een gevoel van veiligheid. Als je een lezing hebt met alleen zessen in plaats van even en oneven nummers dan is er onbalans. Is de energie mogelijk te veel gericht op het vinden van evenwicht, of is dat in dit geval juist heel erg nodig?

even-2-4-6

Wat meer fysiek

Bovendien staan even genummerde kaarten soms voor de fysieke wereld. De Acht van Pentakels, bijvoorbeeld, is een kaart die vaak wordt geassocieerd met hard werken en vakmanschap. Het kan staan voor een focus op praktische zaken en een toewijding aan je vak. De tien wordt vaak geassocieerd met voltooiing en vervulling. Zo wordt de Tien van Bekers bijvoorbeeld vaak geassocieerd met emotionele tevredenheid en geluk. Het staat voor een gevoel van vervulling in iemands persoonlijke leven, zoals sterke relaties en een gevoel van verbondenheid. Opmerkelijk is dat even genummerde kaarten vaak staan voor evenwicht en harmonie, maar ook voor een zekere mate van stagnatie. Als een tarotlezing alleen even genummerde kaarten bevat, kan dat een teken zijn dat de vraagsteller zich vastgeroest voelt of niet vooruit kan. Ook kan dit betekenen dat men graag binnen de veilige comfortzone blijft en liever geen risico’s neemt.

De posities van even en oneven nummers

Uiteindelijk hangt de betekenis van even genummerde kaarten in een tarotlezing af van de specifieke kaarten en hun plaatsing binnen de lezing. Zo kan door de positie waar een kaart ligt de betekenis soms anders zijn. Dus, als jouw volgende tarot lezing alleen even genummerde kaarten bevat, neem dan een moment om na te denken over welke gebieden van je leven wat extra balans en harmonie kunnen gebruiken.

even 8-10

Oneven nummers

De één wordt geassocieerd met een nieuw begin en een nieuwe start. De Aas van Staven is bijvoorbeeld een kaart die vaak wordt geassocieerd met creatieve mogelijkheden en nieuwe kansen. Hij staat voor een vonk van inspiratie of een nieuw project aan de horizon. Oneven genummerde kaarten worden geassocieerd met actie en beweging. De Drie van Staven, bijvoorbeeld, is een kaart die wordt gekoppeld aan verkenning en uitbreiding. Zij staat voor het verlangen om de wereld in te trekken en actie te ondernemen om je doelen te bereiken. Zo staan kaarten met oneven nummers meestal voor verandering en transformatie. De Vijf van Bekers, bijvoorbeeld, is een kaart die geassocieerd wordt met verlies en verdriet. Zij staat voor een tijd van omwenteling en verandering, wanneer de vrager zich een weg baant door moeilijke emoties.

oneven-1-3-5

Uitdagingen en obstakels

Kaarten met oneven nummers kunnen ook staan voor uitdagingen en obstakels. De Zeven van Pentakels, bijvoorbeeld, is een kaart die gelezen wordt als een moment van herziening. Ben ik nog op het juiste pad? Moet ik nu dingen veranderen om op de lange termijn mij doel te halen? Het kan betekenen dat je je acties moet bijsturen om het gewenste resultaat te halen. Ook staan kaarten met oneven nummers soms voor de geestelijke of emotionele wereld. De Negen van Bekers, bijvoorbeeld, is een kaart die vaak wordt geassocieerd met geluk en vervulling. Het kan een diep gevoel van emotionele voldoening en tevredenheid vertegenwoordigen. Hoewel kaarten met oneven nummers kunnen staan voor beweging en verandering, kunnen ze ook staan voor een gebrek aan evenwicht. Als een tarot lezing alleen oneven kaarten bevat, is dat een teken dat de vraagsteller zich ongegrond of niet stabiel voelt. Mogelijk is er ook teveel actie en een gebrek aan rust in het leven van de vraagsteller.

 

De balans

Uiteindelijk hangt de betekenis van oneven getallen in een tarot lezing af van de specifieke kaarten en hun plaatsing binnen de lezing. Als algemene regel geldt echter dat kaarten met oneven nummers meestal staan voor actie, verandering en uitdagingen. Dus als er bij de volgende tarotlezing voornamelijk kaarten met oneven nummers zijn, neem dan een moment om na te denken over waar je misschien actie moet ondernemen of door uitdagingen in je leven moet navigeren.

oneven-7-9

De normale kaartlezing

Het is wel zo dat in een gemiddelde tarotlezing de kaarten redelijk gelijk verdeeld liggen. Elke afwijking daarop legt nadruk op wat er te veel of te weinig is en dat kan je veel vertellen over de situatie. Kijk dus bij het lezen van de Tarot niet alleen naar de losse kaarten maar vooral ook naar het geheel. Voor nu is dit maar een klein deel om in overweging te nemen bij het geven van een tarotlezing. Er komt veel meer bij kijken dan alleen de even en oneven nummers in de lezing.

 

Wil jij het ook kunnen?

Wil je meer weten over het leggen van de Tarot maar lukt het je niet om zelfstandig een lezing te geven? De kans bestaat dat je een aantal boeken hebt staan en op youtube video’s hebt zitten kijken maar het niet voor je werkt. Doe dan online de Leer de Tarot Lezen cursus. Deze helpt je stap voor stap om op een goede manier een tarotlezing te geven.

gewone legging
De gebruikte afbeeldingen zijn afkomstig van: de Radiant Rider-Waite. Illustraties van de Radiant Rider-Waite, kunst door Pamela Colman Colman Smith, gereproduceerd met toestemming van US Games Systems, Inc. , Stamford, CT 06902. ©2015 door US Games Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden

Wil je meer leren?

Deze cursus helpt je met uitleg, flitskaarten en oefeningen om zelfstandig een goede Tarotlezing te geven aan jezelf en anderen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *