Het Keltisch Kruis

Tarot | 1 reactie

Ik werk sinds 2000 met de Tarotkaarten en ben veel verschillende leggingen tegen gekomen. Het is een soort hobby van me om leggingen te maken al naargelang de situatie van de klant. Ook heb ik een grote verzameling aan leggingen in mappen zitten. Wat me door de jaren heen is opgevallen is dat echt iedereen wel van de Tarot en Het Keltisch Kruis gehoord heeft.

Het Keltisch Kruis

Meningen over de Tarot

Er zijn mensen die lyrisch zijn van de Tarot omdat het een prachtig stukje gereedschap is waarmee je situaties van alle kanten goed kan onderzoeken. Ook kan je alle mogelijke opties bekijken en zien welke energieën daarbij spelen. Daarnaast geldt dit ook voor de mensen die erbij betrokken zijn.

Er zijn ook mensen die geen idee hebben wat de Tarot precies is en alleen maar een paar kaarten gezien hebben. Misschien hebben ze ook wel verhalen gehoord van mensen die een “modderige” reading gehad hebben. Deze mensen zijn er vaak van overtuigd dat het een onheils spel is en wanneer ze religieus zijn denken ze zelfs dat het van de de duivel is. Voor hen: De Tarot is papier met inkt erop. Wat er mee gedaan wordt ligt aan de mensen die het in handen hebben.

Tarot legging het keltisch kruis

Het Keltisch Kruis – de legging

De bekendste Tarotlegging is het Keltisch Kruis en bijna iedereen die met de Tarot werkt heeft deze wel eens gelegd. Vaak wordt dat ook vrij vroeg in het leerproces van het werken met de Tarot al geprobeerd. Dit is dan meestal een schamele reading die de beginnende lezer ontevreden achterlaat. Het resultaat is dan dat de Keltisch Kruislegging in latere jaren niet meer geprobeerd wordt. Men kiest voor leggingen als het hoefijzer of een standaard 3- of 5-kaartlegging. 

De Keltisch kruislegging is een uitgebreide legging die je inzicht geeft in je huidige situatie, de uitdagingen waar je voor staat, de uitkomst van de situatie en de volgende stappen die je kan zetten. Het is een krachtige tool die je kan helpen om de juiste beslissingen te nemen in je leven.

De Tarotlegging

Deze legging kan je bij veel verschillende vragen gebruiken

 • Inzicht in je relaties
 • Bepalen of je een baan accepteert
 • Beslissen of je een huis koopt
 • Maken van een carrièreswitch
 • Oplossen van een probleem
 • Inzicht krijgen in je gezondheid
 • Beslissen of je een reis wel of niet maakt
 • Maken van een belangrijke beslissing

Wanneer je een Keltisch kruislegging wilt doen, is het belangrijk om een rustige plek te kiezen waar je niet gestoord wordt. Neem de tijd om je te concentreren op je vraag en schud de kaarten goed voordat je ze begint te leggen. Leg de kaarten in het Keltisch Kruis patroon en neem de tijd om de betekenis van de kaarten te overwegen.

Leg de onderlinge verbanden zoals de bedoeling is in deze legging. Die zorgen er voor dat je een coherente reading geeft waar jij of je Querent* ook echt iets aan heeft. Dit is namelijk waarom de meeste readingen van het Keltisch Kruis zo onbevredigend verlopen. Mensen zijn zich niet bewust van de verbanden in dit legpatroon. Laat je intuïtie je leiden en je merkt dat een Keltisch kruis tarotlegging je veel inzicht geeft in je leven.

Tarot kaars en kaarten

Hier zijn enkele tips voor het lezen van het Keltisch Kruis

 • Kies een rustige plek waar je niet gestoord wordt.
 • Neem de tijd om je te concentreren op je vraag.
 • Schud de tarotkaarten goed voordat je ze begint te leggen.
 • Leg de kaarten in het Keltisch Kruis patroon.
 • Neem de tijd om de betekenis van de kaarten te overwegen.
 • Laat je intuïtie je leiden.
 • Leg de onderlinge verbanden zoals de bedoeling is in deze legging.
Kaarten voor Het Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis – De cursus

Omdat ik zelf erg kan genieten van een goede kaart reading heb ik deze Keltisch Kruis cursus voor je gemaakt. Nu kan jij ook leren hoe je het Keltisch Kruis goed legt en leest. De cursus geeft je wat geschiedenis – niet te veel, ik wil je niet vervelen – en uitleg over deze notoire legging. Daarna help ik je met 12 stappen door de legging heen. Bij elke stap heb je de gelegenheid om te oefenen en geef ik mijn inzichten om je verder te helpen. Daarvoor heb ik een werkboekje gemaakt waarin je de hele legging stap voor stap doet. Dit werkboekje kan je natuurlijk steeds opnieuw printen.

Daarnaast geef ik ook een aantal variaties op de standaardlegging. Dit geeft je meer mogelijkheden want soms ligt een legging je gewoon niet. Door de variaties te gebruiken vind je jouw werkende versie van het Keltisch Kruis. Door de jaren heen zijn er namelijk best veel verschillen ontstaan in hoe mensen het Keltisch Kruis lezen. Ook kan de vraag van de klant bepalen of je de standaardlegging doet of dat je kiest voor een variant.

Wil jij leren hoe je het Keltisch Kruis echt leest, dan is deze online cursus echt helemaal geschikt voor jou. Ik ga er wel van uit dat je de kaarten al kent en wel eens een legging doet. Je hoeft geen gevorderd Tarotlezer te zijn om het Keltisch Kruis te leren, maar je moet wel enig idee hebben van de kaarten. Zelfs met een boekje met betekenissen ernaast zou je het nog kunnen doen. Met wat oefening gebruik je straks de Keltisch Kruislegging om inzichten te krijgen en om de juiste beslissingen te nemen.

* Querent = de zoeker, de andere persoon waar je voor leest.

De gebruikte afbeelding is afkomstig van: de Radiant Rider-Waite. Illustraties van de Radiant Rider-Waite, kunst door Pamela Colman Colman Smith, gereproduceerd met toestemming van US Games Systems, Inc. , Stamford, CT 06902. ©2015 door US Games Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden.

1 Reactie

 1. Erik Martens

  Bedankt voor je uitvoerige uitleg van de Keltisch kruis uitleg. Kan niet alles tegelijk. Zit nu in de Golden Dawn Tarot.(op zich al pittig!)
  Eetgewoonten: Morgen: Brinta met warme melk en honing, Avond: brinta met melk (warm) en honing en daarna een beker warme tuinkruiden bouillon AH
  Beoefen tevens al jaren grafologie voor geïnteresseerden.
  De Keltische tarot van jou ziet er mooi kleurig uit. Attractief.
  Ik wens je veel succes met de Keltisch Kruis Tarot en de cursussen hieromtrent. Het zal zeker een goede spiritualiteit aantrekken en op jou nederstralen. Je wordt wat je aantrekt. Groet, Eric.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *