Een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt

Engelen, Spiritueel, Wicca | 2 reacties

Waarschijnlijk ken je me al, maar voor degenen die mij nog niet kennen zal ik me voorstellen. Ik ben Annelies en voordat ik in 2000 tegen Aartsengel Michael aanliep was ik een techie. Ik werkte als systeembeheerder bij een groot Amerikaans bedrijf. Mijn werk bestond uit software en hardware en bits en bytes. Nullen en enen, zwart en wit. Daarin was geen plaats voor spiritualiteit. Tot de stress de overhand kreeg en mijn leven een onverwachtse wending kreeg. Ik liep tegen een Aartsengel aan en ontdekte tegelijkertijd de Wicca. Veel mensen snappen dat niet. Daarom wil ik je meenemen in een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt.

een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt

Mijn ochtend

Wanneer ik wakker word neem ik even de tijd om een kopje thee te drinken en met mijn man te praten. Tussendoor check ik in bij Aartsengel Michael om te vragen of er bijzondere dingen op mijn pad komen vandaag. Dit doe ik in stilte gewoon door het hem te vragen. Ik geniet van mijn ontbijtje en wanneer Rob aan het werk gaat begint mijn spirituele dag pas echt.

Afhankelijk van de dag van de week begin ik met een kopje thee dat bij de energie van de dag past en steek een bijpassende kaars en wierook aan. Ik doe een meditatie die ook bij de weekdag past. Onderaan deze blogpost zie je een aantal associaties die bij de dagen van de week horen. Vandaag – vrijdag, de dag van de liefde – heb ik hibiscusthee gedronken, terwijl er een rozenkwarts dichtbij ligt en er een roze kaars brand. Een poos geleden heb ik mijn eigen wierook gemengd en die verspreid haar geur door de kamer.

Dit keer een wat vreemde geur ook omdat ik de behoefte had om wat witte salie te branden om negatieve energie op te lossen en daarna nog wat palo santo om de ruimte en mijn altaar te zegenen. Daarna kwam pas mijn liefdeswierook aan de beurt. Terwijl ik nageniet van mijn meditatie over het geven en ontvangen van liefde en harmonie drink ik het restje van mijn hibiscusthee op.

Vragen kwartiertje

Er komen wat vragen in mij op en ik pak mijn pendel. Daar werk ik al 22 jaar mee en ben er heel vertrouwd mee. Zoals altijd check ik eerst wat vandaag ja, nee en misschien/weet niet voor mij zijn. Ze zijn elke dag hetzelfde maar ik neem geen risico’s en bepaal dat altijd eerst zodat er geen misverstanden zijn. Ook check ik in procenten hoe precies ik vandaag pendel. Wanneer dat op een schaal van 0 tot 100 minder is dan 90% pendel ik liever niet. De antwoorden moeten natuurlijk wel betrouwbaar zijn.

Dan stel ik mijn vragen en naar aanleiding van de antwoorden vraag ik nog even door. Soms pendel ik ook meteen een actieplan uit voor een nieuwe cursus of privé plannen. Het is vaak maar 5 tot 15 minuten die veel inzicht geven. Op andere dagen voel ik meer de behoefte om de Tarot of orakelkaarten erbij te pakken. Dan gebruik ik die natuurlijk. Meestal gebruik ik een 3-kaartlegging aan het begin van de dag of ik kies ervoor om voor elke vraag die ik heb een eigen kaart te trekken. Want divinatie, op welke manier dan ook, hoort in een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt.

Wanneer ik plannen heb voor spell-werk (betoveringen, ik houd van korte woorden) dan kijk ik eerst of ik alles in huis heb of ik maak nog wat er nodig is. De basis ingrediënten heb ik bijna altijd wel in huis. Vooral omdat ik het liefst met normale ingrediënten werk. Je hoort wel eens exotische kreten als wolfshaar of drakenbloed, maar dat zijn verkapte namen voor bepaalde plantonderdelen. Dit gebruikten de wicca’s vroeger om hun spells geheim te houden.

Mengen en knutselen in een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt

Vandaag geen spell, maar een blik vooruit. Op dit moment denk ik al na over Yule en wat ik nodig heb, bijvoorbeeld voor mijn altaar olie en de wierook. De olie gebruik ik om de kaarsen meer energetische kracht te geven en de kruiden voor de wierook kunnen ook gebruikt worden om de kaars mee aan te kleden en het energetische effect nog sterker te maken. Het komt er dit keer op neer dat ik een en ander zelf ga mengen.

 

Keuzes, keuzes

In de kast heb ik een assortiment aan gedroogde planten, kruiden en specerijen waar ik uit kan kiezen. Flesjes, potjes, blikjes en etiketten liggen ook al klaar. Het is nu nog een kwestie van kiezen en mengen. Dit gebeurt na het kiezen meestal op gevoel voor de hoeveelheden. Al doende leer je bijvoorbeeld dat te veel poeder je wierook moeilijk laat branden.

Ik denk dat ik kruidnagel, kaneelpoeder, gedroogde sinaasappelschil zal gebruiken met wat druppels cederhout. Dit moet wel eerder gemengd worden omdat de olie in de overige ingrediënten moet trekken en drogen voor gebruik. Misschien meng ik er nog wel meer door maar dit komt als eerste naar voren. Misschien doe ik er ook nog wel een beetje hars bij om het branden wat te vertragen. Het is ook fijn om een wierook een paar weken te laten trekken, zo mengen de geuren zich tot een beter geheel.

De altaarolie zal een mengsel zijn van een simpele draagolie zoals olijfolie of koolzaadolie en daarin zeker ook kaneel, ceder en mandarijn, bergamot en wat tea tree. Het laatste vanwege de reinigende werking van bacteriën en versterking van het immuunsysteem. Tenslotte gebruik ik dit met Yule, de kerst en in de wintertijd. Dan is een beetje extra voor je gezondheid ook lekker. Zo combineer ik het leuke met het gezonde, dat hoort ook in een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt.

Gnomes

Dit jaar maak ik van karton en breigaren een aantal Gnomes

in rood wit en groen om bij het thema van het seizoen te blijven. Ik nodig ze daarmee uit om een rol in ons leven te spelen. Daarnaast wil ik ook met plastic kerstballen die in 2 delen komen aan de slag. Ik beschilder ze aan de binnenkant en laat ze drogen. Met Yule kunnen we dan onze wensen voor volgend jaar in deze ballen stoppen en samen met de Gnomes in de boom hangen.

Echte kaarsen in de boom vind ik te gevaarlijk dus er komen wel lampjes in. Omdat ik niet houd van kaarsen met chemische luchtjes zal ik een aantal kaarsen zelf gieten (meer leuks dat uit die kast komt) en daar meteen essentiële oliën aan toevoegen die bij Yule passen. Ben je nieuwsgierig naar wat Wicca is, lees dan ook deze blog.

 

Pauze houden

Meestal is het na het knutselen en mengen tijd voor een lunch. Ik neem graag wat soep of een salade, soms een hapje dat over is van de dag ervoor. Ondertussen lees ik wat, of ik speel een spelletje. Ondertussen praat ik ook wat met de Engelen over de dingen die op dat moment spelen. Soms doe ik direct ook energiewerk met de Engelen. Dat is wel een dagelijks onderdeel maar verschuift door de dag naar het moment waarop het actueel is. Dat kan bijvoorbeeld ook aan het eind van de middag zijn of vroeg in de avond. zo gaat dat nou eenmaal in een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt.

 

Tijd om aan het werkt te gaan

Na de lunch is het zoals voor de meesten onder ons tijd om aan het werk te gaan. Dat betekent voor mij ook een wat langere meditatie. Soms is dat enkel een meditatie om bij mijzelf te komen, maar ik gebruik ook visualisaties om stress los te laten of aan heling te werken. Meestal is dit 20 tot 30 minuten. Daarna komt het channelen van de Engelen voor het schrijven van blogs, werken aan een cursus of nieuwe therapievorm of het maken van een nieuwsbrief. Allemaal werk dat van me vraagt dat ik in een ontspannen ontvangende staat ben, dat is waarom ik eerst mediteer. Dan loopt dit soort werk een stuk gemakkelijker.

Mijn avond

Na het werk is het tijd om te ontspannen. Eens in de maand is er de Aquarius Lichttempel, die leid ik meestal tussen 7 en 8 uur ’s avonds. De Lichttempel groep ontvangt zegeningen en samen sturen we energie en zegeningen naar de wereld en naar mensen die open staan voor het ontvangen van deze energie. Alles is op vrije wil gebaseerd en de energie wordt door de Aarde, het universum en dier- en plantleven ook geabsorbeerd wanneer mensen geen behoefte hebben aan de energie. Over het algemeen zijn dit fijne lichte momenten. De Lichttempel begeleid ook mensen in moeilijke situaties met energiewerk dat 24/7 doorgaat.

Maar dat is maar een avond in de maand. Rob en ik gaan vaak samen boodschappen doen, wandelen als het weer het toelaat nog even en gaan om de beurt de keuken in. Rob snijdt alles en zet alles klaar, daarna is het koken aan mij. Dan is het gezellig samen eten. Daarna is het voor mij meestal muziek maken, muziek luisteren of puzzelen en als ik er zin in heb nog wat tekenen op mijn tablet. Langzamerhand word ik daar steeds beter in en de Levenspad orakelkaarten die ik gemaakt heb deel ik ook wel eens in mijn facebook groep als Engelen dagkaart.

Het lampje gaat uit

Dan is het ook weer tijd om de dag af te sluiten. De muziek die ik luister is meestal a capella en het vult mijn hoofd dusdanig dat ik met een rustige geest naar bed ga. Ik heb een wijs man eens horen zeggen dat waar je mee naar bed gaat ook is waar je mee opstaat. Het beste kan je dus aan het eind van de avond ontspannen en aan leuke dingen denken of muziek luisteren. Een dankbaarheidsoefening doet ook veel om je de volgende ochtend met een goed gevoel op te laten staan. Dat laatste doe ik meestal wanneer ik in bed lig. Eerst vraag ik Aartsengel Michael nog om het huis te zuiveren van aardgebonden geesten en entiteiten en het huis te vullen met witgouden licht. Daarna val ik vaak ook vrijwel direct in slaap. Op naar dromenland en een nieuwe dag.

Ik hoop dat je nu een idee hebt van hoe een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt is. De dagen wisselen zich natuurlijk af. De ene dag meer wicca en de andere dag meer Engelen maar er is altijd energiewerk en magie. Onderaan vind je een overzichtje van wat ik op dagelijkse basis aan stenen, kruiden, kleuren en dergelijke gebruik voor mijn ochtend ritueeltjes. De aartsengelen variëren naar aanleiding van wat ik op een dag tegenkom, maar elke dag werk ik zeker met Aartsengelen Michael en Rafael.

Ik wens je ook magische dagen en veel engelen in je leven toe,
Annelies

Wicca en de dagen van de Week

Maandag

Maanmagie, in combinatie met de maanstand en het seizoen, verbind je met maangodinnen die vooral met vrouwelijke energie werken. De maan wordt geassocieerd met wit en zilver. Dus gebruik witte stenen zoals maansteen of seleniet, witte of zilverkleurige kaarsen, witte thee en kamillethee. Draag kleding en zilveren sieraden met witte stenen erin. Je kan je sieraden op maandag in het licht van de maan opladen. Werk aan je spirituele groei met maanmagie.

Dinsdag

Dit is de dag  van de oorlogsgoden zoals Mars, zij worden op deze dag aangeroepen voor moed, passie en kracht. Hierbij wordt vooral met rode kleuren gewerkt voor thee, kaarsen etc. Het is dé dag om uitdagingen aan te gaan. Vuurmagie is geschikt voor deze dag van de week. Je wierrook of aromatherapie brandertje bevat kruidige geuren om de passie en moed aan te wakkeren.

Woensdag

Deze dag staat in het teken van expressie, creatief, maar ook normale communicatie.
De god Mercurius regeert vandaag en de kleuren paars en oranje zijn extra sterk qua energie. Kruiden als lavendel en het lelietje-van-dalen werken het best. Dit is een dag voor verassingen, veranderingen en soms ook miscommunicatie. Ook de godin Athena is krachtig aanwezig en je kan met haar werken aan creativiteit.

Donderdag

Op deze dag werk je goed met Jupiter en Thor. Zij brengen kracht, overvloed en
gezondheid met zich mee. De kleur is koningsblauw. Eikenblad en kamperfoelie doen het goed op deze dagen. Je magie richt zich op gezondheid dus een volkorenbrood bakken en dit aanvullen met gezondheidsmagie is een uitstekend idee.

Vrijdag

Dit is de dag van Freya – waar de dag naar vernoemd is –en de liefde, ook andere liefdes- goden en godinnen zijn nu actief zoals Venus, Aphrodite, en Eros. Alle magie waar liefde bij komt kijken is geschikt voor vandaag. Dit is niet alleen voor romantische liefde, maar ook voor familierelaties, vruchtbaarheid en van jezelf houden, want dat is waar liefde tenslotte begint. Rozenkwarts is dan ook echt de steen voor vandaag, maar alles dat roze is versterkt de energie. Voor wierook e.d. gebruik je bijvoorbeeld ook rozenblaadjes en denk aan champagne met aardbeien voor romantiek. Ik drink graag hibiscusthee vrijdagochtend.

Zaterdag

Op deze dag werk je het best met de god Saturnus. Een dag om je te richten op
bescherming en het uitdrijven van negatieve energieën. De kleuren zijn zwart  en donkerpaars. Dit geld dan ook voor je kristallen zoals zwarte obsidiaan of  hematiet en kaarsen en zwarte thee. De godinnen voor deze dag zijn Soteria,  Hekate en Bast. Schoonmaken in huis met de focus op het verwijderen van  negatieve energie is een van de dingen die je op zaterdag kan doen. cipres,  ipomea en viooltjes zijn de planten die je onder andere kan gebruiken.

Zondag

Zonmagie staat vandaag centraal en hiermee kan je je richten op succes,  rijkdom en als je daar behoefte aan hebt: roem. De Zonnegoden laten hun licht  overal op schijnen daarom is dit ook de dag waarop erkenning krijgen een  actievere energie heft. Goud, geel en oranje zijn de kleuren voor vandaag, alles  waar je bij zonnige, warme landen aan denkt zoals citrusfruit, kaneel en  verwarmende kruiden kan je gebruiken. Draag goud en laad je gouden sieraden op in het zonlicht. Zonnebloemen en goudsbloemen hebben vandaag extra  magische krachten. Ga vooral naar buiten en richt je op zonnegoden als Apollo,  Ra en Helios.

 

Wil je meer lezen?

Conclusie

Hopelijk kan je met de informatie hierboven jouw dagen ook magischer maken op een simpele manier. Zijn sommige dagen meer magisch dan anderen? Absoluut. Soms loopt je dag vanaf het begin de soep in en op andere dagen is het supermagisch. Zelf probeer ik zoveel mogelijk flexibel te blijven en altijd te bedenken dat spiritueel meesterschap ligt in acceptatie van wat is. Daar maak ik dan het beste van, zo stap ik steeds weer uit  bed in een dag uit het leven van een Wicca die met Engelen werkt.

2 Reacties

  1. Anne

    Wat gaaf om dit te lezen Annelies

    Antwoord
  2. Pia Scheffers

    wat vul jij je dagen mooi en magisch in. leuk om te lezen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *