Engelen Horoscoop voor April

Spiritueel | 2 reacties

Deze maand speelt er van alles onder het oppervlak. Je bent extra sensitief en je emoties zijn duidelijk op de voorgrond. Gelukkig is er veel om dankbaar voor te zijn en je voelt je dan ook meer positief dan normaal. Door deze positieve stroom van emoties zal de inspiratie ook alom aanwezig zijn. Daarnaast hebben we vanaf de eerste ook meteen een Mercurius Retrograde. Misschien heb je de afgelopen week al gemerkt dat dingen wat stroever lijken te gaan. Meer hierover later in deze Engelen Horoscoop.

engelen horoscoop voor april

Vergeet echter niet dat een aantal van je voornemens die je begin dit jaar had zijn nog bezig zich te manifesteren. Het is dan ook belangrijk dat je daar je energie erin blijft steken. Zorg dat je regelmatig aandacht geeft aan deze projecten en de laatste dingen op je to-dolijst afhandelt. Daarmee wordt de kans op slagen veel groter en zal je ook de bevrediging ervaren van een succesvol jaar waarin je al je plannen afgehandeld hebt. Vind je dit moeilijk vraag dan hulp aan Aartsengel Ariël. Zij staat voor je klaar om hierbij te helpen.

 

Engelen Horoscoop: de Engelenpoort op 11 april

Deze dag is energetisch speciaal. Deze Engelenpoort die om 11:11 opent en om 17:11 sluit, brengt haast een overgevoeligheid met zich mee. Dit vraagt je om tijd voor jezelf te nemen, zodat je spirituele inzichten zich kunnen verdiepen en het is dan ook een goed moment om te mediteren en naar je intuïtie te luisteren. Vraag Aartsengel Jeremiël in deze tijd ook om eventuele negatieve emoties waar je mee kampt te helen.

 

 

Doen

 1. Maak contact met Aartsengel Jeremiël
 2. Ondanks dat tijd niet bestaat, zijn wij als mens er wel aan gebonden in ons dagelijkse leven. Verbind je bewust met “de tijd”
 3. Voel wat dit met je doet
 4. Maakt het je rustig of juist gehaast of voel je dat je onder tijdsdruk staat?
 5. Wat is jouw relatie met tijd?
 6. Vraag Aartsengel Jeremiël om eventuele negatieve emoties hierover te helen
 7. Vraag Aartsengel Jeremiël om jouw relatie met tijd zo gezond mogelijk te maken. Laat het over je heen komen en accepteer de heling.
engel tijd

Engelen Horoscoop: de Engelenpoort op 22 april

Deze opent om 12:22 en sluit om 22:22. Het brengt een zachte energie met zich mee die je harmoniseert en aanzet tot nadenken. Hoe verbeter jij met jouw talenten de wereld een beetje? De energie wakkert ook je innerlijke kracht aan zodat het niet alleen bij ideeën hoeft te blijven over wereldverbetering.

 

 

Doen

 1. Plan wat tijd in om tijdens deze Engelenpoort te reflecteren
 2. Ga er rustig voor zitten en ontspan
 3. Vraag jezelf af wat jouw sterke kanten zijn
 4. Wat zijn je passies
 5. Hoe gebruik je deze samen om de wereld te verbeteren?
 6. Vraag Aartsengel Chamuel om je hier extra inzichten in te geven
 7. Bedank de Aarstengel
 8. Kom weer helemaal in het hier en nu
 9. Maak een actieplan voor later deze maand
 10. Plan dit in je agenda na de 25e (i.v.m. Mercurius beter even wachten met nieuwe dingen starten.
 11. Voer na de 25e zoals gepland je plan uit
spiegel reflecteren

Mercurius retrograde

Zoals ik aan het begin van de Engelen Horoscoop voor april al meldde hebben we in deze maand ook te maken met een retrograde van Mercurius. Tijdens een Mercurius retrograde voelen de effecten op spiritueel, mentaal en fysiek niveau. Deze retrograde begint op 1 april. Omdat communicatie tijdens een Mercurius retrograde wat moeizaam gaat, kunnen grappen op 1 april verkeerd opgevat worden.

Het is nodig om in deze tijd dingen niet te persoonlijk op te vatten. Dat kan een uitdaging zijn want Ram staat bekend om zijn felle natuur. Bekijk in de komende tijd  je berichten nog eens goed voordat je iets verstuurt, want later heb je misschien spijt. Vermijd impulsieve beslissingen of overhaaste conclusies en zorg dat je echt alle informatie hebt voor je ergens op reageert. Laat ook de slachtofferrol zijdelings liggen en projecteer je emoties niet op anderen.

Mercurius

Zonsverduistering in super nieuwe maan

De totale zonsverduistering van 8 april is voor ons niet zichtbaar maar we merken het energetisch wel. Samen met Mercurius retrograde geeft het ruimte voor misverstanden en het brengt de behoefte aan zelfreflectie. Deze periode brengt verandering en situaties die je in de goede richting wijzen. Een eclips is vaak een keerpunt die emoties uitvergroot, soms voelt het alsof je in een emotionele achtbaan zit.

Mogelijk voel je je ontmoedigt en lijkt het alsof je vastzit in een situatie. Het is dan essentieel om geduldig en aardig voor jezelf en anderen te zijn tot de retrograde voorbij is. Het is het beste om situaties rustig en empathisch te benaderen, bedenk dat anderen net als jij deze invloed voelen.

Innerlijke Kind werk is enorm helend tijdens deze periode. Oud zeer dat opkomt geeft ons de kans om terug te blikken. Met Innerlijk Kind werk helen we dat. 

 

 Wat te doen

 • Reflecteer en zorg ervoor dat je jezelf en je persoonlijke overtuigingen respecteert. Vooral in gesprekken met anderen.
 • Zorg ervoor dat je stem wordt gehoord op een liefdevolle manier.
 • Doe ademhalingsoefeningen en andere aardingstechnieken.
 • Doe Innerlijk Kind werk
zonsverduistering

Innerlijk Kind werk

Innerlijke kind werk is erg nuttig om zaken uit het verleden die je nog niet verwerkt hebt op te lossen. Mensen voelen er vaak weerstand tegen, maar dat is ongegrond. Simpelweg door samen met je innerlijke kind naar een situatie te kijken verandert het al. Met een klein beetje extra werk geeft het goede resultaten. Hieronder een aantal stappen voor Innerlijk Kind Werk.

 

Voorbereiden

 1. Zorg dat je een half uurtje ongestoord bent, zet je telefoon uit
 2. Maak een prettige sfeer door een kaarsje aan te steken en rustige muziek op te zetten
 3. Ga zitten en sluit je ogen
 4. Voel of je gemakkelijk zit beweeg zo nodig je nek en schouders nog wat
 5. Haal een aantal keer diep adem en laat op je uitademing spanning los
 6. Mediteer een paar minuten door je enkel bewust te blijven van de geluiden om je heen
 7. Wanneer je je rustig voelt ga je verder

 

 

Contact met je Innerlijke Kind

 1. Nodig je Innerlijke Kind uit om naar voren te komen
 2. Neem je Innerlijke Kind goed op, hoe ziet hij/zij eruit, welke leeftijd?
 3. Leg in gedachten uit aan welke situatie je wilt werken
 4. Vraag je Innerlijke Kind hoe het hierover denkt
 5. Luister aandachtig
 6. Vraag aan je Innerlijke Kind wat het nodig heeft om zich hier beter over te voelen
 7. Als het iets is dat direct kan, zoals een knuffel of uitleg geven, doe dit dan meteen
 8. Soms vraagt je Innerlijke Kind om dingen die je in de dagelijkse leven doet. Bijvoorbeeld meer tijd voor jezelf of vaker contact met je Innerlijke Kind hebben. Beloof het en doe het dan ook
 9. Vraag je Innerlijke Kind om weer terug te integreren in het lichaam
 10. Neem de tijd om te gronden voordat je verder gaat met je dag
Innerlijk Kind werk

Conclusie

Deze maand is energetisch overal en nergens. We hebben de geïnspireerde en uitgaande energie van de Lente die ons in actie wil brengen. Daarnaast is er de retrograde die ons juist vraagt om te reflecteren en te wachten met actie. Dit alles in het vurige en impulsieve teken van Ram. Zoals je in deze Engelen Horoscoop gelezen hebt is er ook nog een eclips tijdens een Super Nieuwe Maan. Het is veel en ik raad je dan ook aan om vooral empathisch te zijn naar jezelf en anderen. Neem je momenten van rust en laat het vooral van je afglijden deze maand.

 

 

Wil je meer lezen?

2 Reacties

 1. Yvonne

  Top! Dankjewel voor deze informatie 🙏🥰

  Antwoord
  • admin

   Graag gedaan Yvonne 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *