Aura lezen

Spiritueel | 1 reactie

Heb je ooit gehoord van aura’s? Het mystieke energieveld dat om elk levend wezen heen zweeft? In deze blog duiken we in de wereld van aura’s. Ook kijken we naar de fascinerende praktijk van aura lezen, intuïtief of via aurafotografie.

De aura is een kleurrijk schouwspel, met kleuren die variëren van helderblauw tot diep paars. Elke kleur heeft een specifieke betekenis, die gekoppeld is aan verschillende aspecten van je gezondheid, emoties en spiritualiteit. De kleuren en intensiteit van de aura corresponderen met verschillende aspecten van de persoonlijkheid en het welzijn.

Kom je bij het aura lezen een heldere aura tegen dan duidt op een goede gezondheid en een positieve gemoedstoestand. Terwijl een doffe of gefragmenteerde aura wijst op stress, ziekte of emotionele disbalans.

aura lezen man

Niet alleen mensen

Het is zo dat alles een aura heeft, niet alleen de mens. Daarom zal je verderop in dit artikel zien dat ik in “object” gebruik in plaats van persoon/mens. Gewoon om duidelijk te maken dat er meer mogelijk is.

Bomen hebben duidelijk herkenbare aura’s. Staar bijvoorbeeld nu eens langs een kale boomkruin. Laat je ogen ontspannen en je zal merken dat je langs de kale takken een kleur ziet, geel of lichtblauw. Je leest nu de aura en deze is in de winter klein en laag van energie. Doe dit dan in de Lente wanneer alles in bloei staat nog eens en je zal merken dat het er heel anders uitziet. Herhaal dat rond 20 juni nog eens en dan half september.

Zo zie je dat planten ook een aura hebben en er zijn zelfs mensen die zich volledig richten op het lezen van planten aura’s.

boom aura

De verbinding tussen aura en chakra’s

De aura en chakra’s gezien worden gezien als twee nauw met elkaar verbonden aspecten van het menselijk energieveld. De aura is het algehele energetische veld dat om het lichaam heen reikt, terwijl de chakra’s zeven primaire energiecentra zijn die zich langs de wervelkolom bevinden. Deze energiecentra verbinden de aura met de hormonale organen in het lichaam.

 

Aura als spiegel

De aura reflecteert de energetische toestand van de chakra’s. De kleuren, intensiteit en patronen van de aura geven informatie over de activiteit en balans van de chakra’s. Chakra’s worden beschouwd als poorten die de energiestroom tussen het lichaam en de omgeving reguleren. Elke chakra is verbonden met een specifiek aspect van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Bij het aura lezen zie je die chakrakleuren in de aura.

Een gezonde en gebalanceerde chakra zal een heldere kleur in de aura uitstralen. Echter, wanneer een chakra geblokkeerd of uit balans is, leidt dit tot een doffe of vertroebelde kleur in de aura.

chakras aura

De aura en chakra’s

 

De Wortelchakra

Deze is verbonden met de basisveiligheid en aarding. Een sterke wortelchakra leidt tot een heldere rode kleur in de aura.

De Heiligbeenchakra

Een heldere oranje kleur in de aura duidt op een gezonde seksuele expressie, creativiteit en levensvreugde. Heeft het een doffe oranje kleur dan wijst dat op blokkades in deze gebieden.

De Solar Plexus Chakra

Laat dit een heldere gele kleur in de aura zien dan duidt op een sterk gevoel van eigenwaarde en daadkracht. Een doffe gele kleur wijst op onzekerheid, angst of spijsverteringsproblemen.

De hartchakra

is verbonden met liefde en compassie. Een open hartchakra leidt tot een stralende groene kleur in de aura. Is de kleur dof dan heb je moeite met het geven en ontvangen van liefde.

De Keelchakra

Een heldere lichtblauwe kleur in de aura duidt op heldere communicatie, authenticiteit en expressie van de waarheid. Zie je een doffe lichtblauwe kleur bij het aura lezen dan wijst dat op communicatieproblemen, innerlijke onrust of leugens.

De derde oog chakra

is verbonden met intuïtie en helderziendheid. Een geopend derde oog chakra leidt tot een diepe indigo kleur in de aura.

De Kruinchakra

Een heldere violette of witte kleur in de aura duidt op een diepe spirituele connectie, innerlijke vrede en verlichting. Is de kleur dof dan wijst dit op een gebrek aan spirituele voeding of een verwarde geest.

de aura lezen

Wat neemt een aura-lezer waar?

Een aura-lezer neemt verschillende dingen waar over een aura, waaronder:

Kleuren

De kleuren van de aura worden geassocieerd met verschillende emoties, gedachten en fysieke toestanden. Een aura-lezer interpreteert de kleuren in de aura om meer te weten te komen over de gemoedstoestand, gezondheid en persoonlijkheid van de persoon.

Intensiteit

De intensiteit van de aura duidt op de vitaliteit en levensenergie van de persoon. Een heldere en sterke aura wijst op een goede gezondheid en een positieve levenshouding. Terwijl een doffe of zwakke aura wijst op stress, vermoeidheid of ziekte.

Patronen

De aura toont verschillende patronen, zoals vlekken, strepen of spiralen. Deze patronen duiden op specifieke blokkades of gebieden waar de persoon aandacht aan moet besteden.

Grootte

De grootte van de aura duidt op de mate van spirituele ontwikkeling van de persoon. Een grote aura wijst op een open en ontvankelijk persoon, terwijl een kleine aura wijst op een meer introverte persoon.

Chakra’s

Een aura-lezer neemt ook de chakra’s waar, die de energiecentra in ons lichaam zijn. De toestand van de chakra’s geeft informatie over de emotionele, mentale en spirituele gezondheid van de persoon.

 

Wat een aura-lezer kan vertellen

 • “Je aura is erg helder en stralend. Dit wijst erop dat je een positieve en optimistische instelling hebt.”
 • “Ik zie veel rode kleur in je aura. Dit duidt op passie, maar ook op boosheid of frustratie.”
 • “Er is een blokkade in je keelchakra. Dit wijst op communicatieproblemen of moeite om je ware gevoelens te uiten.”

Aura-lezen is een waardevolle tool voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om meer te weten te komen over jezelf, je emoties en je spirituele ontwikkeling. Wel is het belangrijk om kritisch te blijven en te beseffen dat aura-lezen geen exacte wetenschap is.

derde oog

Aura Lezen via heldere kanalen

Iedereen heeft een of meer helderen kanalen in gebruik. De heldere kanalen is een overkoepelende term voor helderzien, helderhoren, helderweten en heldervoelen. Met deze kanalen wort de aura op verschillende manieren waar genomen en geïnterpreteerd.

Helderziendheid

Helderzienden “zien” de aura met hun innerlijke derde oog. Ze nemen de kleuren, patronen en vormen van de aura waar. Een helderziende ziet ook beelden of symbolen in de aura die hem/haar meer informatie geven over de persoon.

Helderwetendheid

Helderwetenden “weten” informatie over de aura zonder deze te zien. Ze ontvangen informatie via intuïtie, engelenberichten of innerlijke kennis. Een helderwetende “weet” details over de gezondheid, emoties, gedachten of spirituele ontwikkeling van de persoon. Dit is informatie die de helderwetende normaal niet ter beschikking heeft.

Helderhorendheid

Helderhorenden “horen” geluiden of woorden die met de aura verbonden zijn. Deze geluiden zijn klanken, muziek of stemmen die informatie over de persoon of hun aura geven. De stem en het taalgebruik van een gids zijn ook heel anders dan van Aartsengelen of engelen.

Heldervoelendheid

Een heldervoelende “voelt” de energie van de aura. Hij/zij neemt  de trillingen, temperaturen of texturen van de aura waar. Heldervoelenden ervaren fysieke sensaties in hun lichaam die gekoppeld zijn aan de emoties of gemoedstoestand van de persoon.

Combinatie van kanalen

Vaak hebben mensen een combinatie van hun heldere kanalen actief en gebruiken ze deze samen om de aura te lezen. Bijvoorbeeld, iemand die helderziend en helderwetend is ziet de kleuren van de aura en interpreteert de betekenis uit het weten.

 

De aura lezen

Een aura lezer stemt zich af op de persoon en verplaatst de aandacht naar de ruimte om de persoon heen. Afhankelijk van het gebruikte heldere kanaal wordt de informatie gezien, gevoeld, gehoord of geweten. De interpretatie van de aura zal per persoon en per methode verschillen. Er is geen universele standaard voor de interpretatie van aura kleuren, patronen en sensaties. De ervaring en interpretatie van de aura is subjectief en wordt beïnvloed door de eigen overtuigingen en ervaringen.
Belangrijk is om gewoon te beginnen en te oefenen tot je er meer feeling voor krijgt. Onderaan dit artikel link ik naar een andere blog over de aura, daarin vertel ik meer over de kleuren en hoe een aura te zuiveren. Dat sluit mooi aan op het aura lezen.

fingertip Sérgio Valle Duarte

foto van de vingertop: Sérgio Valle Duarte

Aura lezen via aurafotografie

Dit is een techniek die de aura visualiseert en vastlegt. De kleuren en patronen in de aura worden geassocieerd met verschillende aspecten van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid van de persoon. Er bestaan verschillende methodes voor aurafotografie en ik bespreek ze hieronder.

Kirlianfotografie

Deze methode maakt gebruik van een hoogfrequente elektrische stroom om de aura te visualiseren. Het doet dit niet met een traditionele camera, maar door hoogspanning te gebruiken. Het object wordt op een metalen plaat geplaatst die verbonden is met een hoogspanningsbron. Een korte stroomstoot wordt toegediend, waardoor luchtmoleculen rond het object ioniseren, wat een zwakke lichtgevende halo creëert (corona-ontlading). Dit licht wordt geregistreerd op fotografisch papier of film, waardoor een beeld van de gloed ontstaat.

De kleuren en patronen van de aura worden vervolgens geanalyseerd om informatie te krijgen over de energetische toestand van het object. Deze worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 • Geleidbaarheid, capaciteit en impedantie van het object beïnvloeden de vorm en helderheid van de aura.
 • De gebruikte luchtsoort beïnvloedt de kleur van de aura.
 • Een aura van een object met een hoge energiedichtheid is helderder en kleurrijker dan die van een object met een lage energiedichtheid.

 Voordelen

 • Kirlianfotografie is een niet-invasieve techniek.
 • De aura biedt een visuele weergave van de energetische toestand van het object.
 • Het is snel en eenvoudig toe te passen.
 • De kleuren en patronen van de aura worden geanalyseerd om informatie te verkrijgen over de fysieke, mentale en emotionele toestand van een persoon.

Kirlianfotografie met een digitale camera

 • Werking: In plaats van fotografisch papier te gebruiken, wordt een digitale camera gebruikt om de corona-ontlading vast te leggen.
 • Voordelen: Hoge resolutie foto’s, eenvoudig te delen en te bewerken.
 • Nadelen: Duurder dan traditionele Kirlianfotografie, vereist gespecialiseerde software.
aura spiegel

Gasontladingsvisualisatie

Gasontladingsvisualisatie (GDV) is een techniek die gebruik maakt van een hoogspanningsveld om een ​​gloeiende aura rond een object te creëren. De kleuren en patronen van de aura worden vervolgens geanalyseerd om informatie te krijgen over de energetische toestand van het object.

De techniek werkt door een hoogfrequent elektrisch veld aan te leggen op een elektrode die zich in een gas bevindt. Het elektrische veld ioniseert het gas, waardoor plasma ontstaat. Dit plasma, ook wel de corona-ontlading genoemd, is zichtbaar als een glimmende aura rond het object.

 

Hoe het werkt

 • De persoon plaatst de handen in een met gas gevulde kamer.
 • Een hoogspanningsveld wordt in de kamer gecreëerd, waardoor het gas ioniseert en oplicht.
 • De kleur en intensiteit van het licht worden gemeten en geanalyseerd om een beeld van de aura te creëren.

De geleidbaarheid, capaciteit en weerstand van een object beïnvloeden de vorm en helderheid van de aura. Ook heeft de gebruikte gassoort invloed op de kleur van de aura. Daarnaast is de aura van een object met een hoge energiedichtheid helderder en kleurrijker dan die van een object met een lage energiedichtheid.

GDV is een interessante en inspirerende ervaring en is een hulpmiddel voor zelfreflectie, spirituele ontwikkeling en de alternatieve geneeskunde. Het wordt gebruikt in spirituele en therapeutische omgevingen. Onthoud dat de interpretatie van de beelden subjectief is.

GDV

Biofeedback

Dit is een techniek die in aurafotografie wordt gebruikt om de energie van de aura te meten en om te zetten in visuele beelden. In tegenstelling tot Kirlianfotografie of GDV, die een directe visualisatie van de aura geven, richt biofeedback zich op de fysiologische reacties van de persoon op de aura. Deze methode maakt gebruik van sensoren om de energie van de aura te meten en deze vervolgens om te zetten in visuele beelden.

 

Hoe het werkt

 • Sensoren worden gebruikt om fysiologische parameters te meten, zoals hartslag, bloeddruk, huidtemperatuur en spieractiviteit.
 • Deze data worden vervolgens geanalyseerd en gecorreleerd met de kleuren en patronen in de aura.
 • Het software programma genereert een visuele representatie van de aura op basis van de fysiologische data.

De theorie achter biofeedback aurafotografie is dat de energie van de aura een directe invloed heeft op de fysiologie van de persoon. Veranderingen in de aura zijn dus te zien in de fysiologische metingen.

 

Werking

Biofeedback is een techniek die mensen helpt om hun lichamelijke functies te controleren door ze te leren hun eigen biofeedbacksignalen te herkennen en te beïnvloeden. De techniek werkt door sensoren te gebruiken die lichaamsfuncties meten, zoals hartslag, bloeddruk, huidtemperatuur en spieractiviteit. Deze signalen worden vervolgens omgezet in visuele of auditieve signalen die de persoon ziet of hoort.

In aurafotografie wordt biofeedback gebruikt om de aura te beïnvloeden door meditatie, visualisatie en andere technieken. De kleuren en patronen van de aura worden geassocieerd met verschillende emotionele en mentale toestanden.

kirlian hand

Digitale aurafotografie

Dit is een techniek die gebruik maakt van digitale camera’s en computersoftware om aura’s vast te leggen en te analyseren. In tegenstelling tot traditionele Kirlianfotografie, die een speciale camera en film vereist, is software-gebaseerde aurafotografie toegankelijker. Het kan door iedereen met een computer worden gebruikt.

 

Hoe het werkt

 • Er wordt een foto gemaakt van de persoon of het object waarvan de aura gefotografeerd moet worden. Dit doe je met een digitale camera of webcam.
 • De software genereert een visuele weergave van de aura, die op verschillende manieren wordt weergegeven, zoals een gekleurde afbeelding of een 3D-model.
 • Het programma analyseert met algoritmes de kleuren in de foto en koppelt deze aan verschillende emoties en energieën.
 • De software zoekt naar patronen in de foto die geassocieerd worden met verschillende aspecten van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Aura lezen wordt in verschillende omgevingen toegepast, waaronder alternatieve geneeskunde, psychologie, spirituele ontwikkeling en sport.

 

Enkele tips voor aurafotografie

 • Zoek een professionele aurafotograaf.
 • Ontspan en focus op je ademhaling tijdens de fotosessie.
 • Sta open voor de ervaring en interpreteer de kleuren en patronen in je aura op een manier die voor jou betekenisvol is.

 

Conclusie

De aura is een complex en fascinerend fenomeen dat een diepere blik biedt op de energetische aspecten van de mens. Door de aura vaak te lezen leer je vanzelf beter herkennen wat een gezonde aura is en wat niet. Ik wens je veel plezier met aura lezen.

 

Wil je meer weten?

1 Reactie

 1. Sandra Gruisen

  ik wist niet dat er zoveel “technieken” zijn om de aura te lezen / visueel te maken.

  Het fenomeen “AURA” vind ik zeer boeiend.

  dankjewel voor deze blog.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *