Aura Heling

Spiritueel | 0 Reacties

Ben je op zoek naar een holistische manier om je gezondheid en welzijn te bevorderen? Maak dan kennis met Aura Heling, een fascinerende praktijk die werkt met het energetische veld dat ons lichaam omringt. In deze blog duiken we in de wereld van Aura Heling en bespreek ik de verschillende methoden.

Een aura is een energieveld dat mensen en andere levende wezens (planten en dieren) omringt. Het wordt vaak beschreven als een veld van licht of kleur dat het fysieke lichaam omhult. Aura’s worden door sommigen gezien als een weerspiegeling van de innerlijke staat van een persoon, inclusief hun emoties, gedachten en spirituele ontwikkeling.

Er zijn verschillende theorieën over de aard van de aura. Sommigen geloven dat het een fysiek veld van energie is, terwijl anderen geloven dat het een meer subtiel, spiritueel veld is.

Aura om een vrouw

Wat is aura heling?

Aura-heling is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruik maakt van de aura om mensen te helen. Aura-helers stellen dat ziekten worden veroorzaakt door blokkades in de aura. Door deze blokkades te verwijderen, verbeteren aura-helers de gezondheid en het welzijn van een persoon.

Aura-helers gebruiken verschillende technieken om blokkades in de aura te verwijderen. Sommigen gebruiken hun handen om de aura te masseren of te reinigen. Andere aura-helers gebruiken hun energie om de aura te helen. Weer anderen gebruiken kristallen of andere energetische hulpmiddelen om de aura te genezen.

Aura-heling wordt vaak gebruikt om een ​​breed scala aan aandoeningen te behandelen, waaronder:

 • Fysieke aandoeningen, zoals hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen en slaapproblemen
 • Emotionele aandoeningen, zoals stress, angst, depressie en woede
 • Spirituele aandoeningen, zoals gevoelens van vervreemding, doelloosheid of leegte
 • Vermindering van stress en angst
 • Verbetering van het immuunsysteem
 • Verhoogde energie en vitaliteit
 • Spirituele groei en ontwikkeling

Als je een aura-helingssessie hebt, is het belangrijk om je te ontspannen en open te staan ​​voor de ervaring.

Kort gezegd is Aura Heling een praktijk die gericht is op het herstellen en balanceren van het auraveld. Dit energieveld omringt ons lichaam en reflecteert onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele toestand. Verstoringen in de aura leiden tot lichamelijke klachten, emotionele disbalans en zelfs spirituele blokkades.

 

Verschillende Aura Heling technieken

Er bestaan diverse technieken om chakra’s te helen, waaronder:

 • Kleurtherapie
 • Kristallentherapie
 • Geluidstherapie
Aura Heling hoofd vrouw

Aura kleuren

De aura is opgebouwd uit verschillende lagen en kleuren, die elk een specifieke betekenis hebben. De kleuren van de aura vertellen ons veel over onze gezondheid, emoties en chakra’s. Door te werken met aura kleuren, herstellen we het energieveld. Later bij het aura helen met kleurtherapie kom ik hier op terug.

De kleuren van een aura variëren afhankelijk van de persoon, de situatie en de omstandigheden. Bijvoorbeeld, iemand die zich gelukkig en ontspannen voelt, zal waarschijnlijk een aura hebben met veel blauwe en groene kleuren. Iemand die zich gestrest of angstig voelt, zal waarschijnlijk een aura hebben met meer rode en oranje kleuren.

 

Verschillende Aura Heling technieken

Er bestaan diverse technieken om Aura Heling toe te passen. Enkele van de meest gebruikte methoden zijn onder andere Reiki, Chakraheling, Kristalheling, Kleurtherapie en Geluidsheling. Dit zijn lang niet alle manieren om met de aura te werken, maar enkel een paar voorbeelden. 

Reiki

Reiki voor Aura Heling

Reiki, een eeuwenoude Japanse genezingsmethode, is een krachtige tool die wordt toegepast om de aura te helen en te balanceren. Deze Japanse helingsmethode maakt gebruik van handoplegging om universele levensenergie te channelen naar de aura.

 

Universele energie als katalysator

Reiki is gebaseerd op het concept van universele levensenergie, ook wel bekend als Ki of Prana. Deze energie stroomt door al wat leeft en vormt de basis van onze gezondheid en welzijn. Reikibeoefenaars worden geschoold in het channelen van deze universele energie door handoplegging, waardoor de aura van de cliënt wordt gereinigd, gebalanceerd en versterkt.

Ik heb veel met Reiki gewerkt en zowel alleen als met groepsreiki in de aura gewerkt. Altijd met bijzonder snelle resultaten. Als je ingewijd bent in de eerste graad van Reiki, is werken in de aura al mogelijk. Probeer het vooral uit. Tast de aura af op ongeveer 15 cm van het lichaam en voel waar de energie “indeukt”. Dit is de plek waar meer energie nodig is. Zo gaat dat ook met de chakra’s.

 

De impact van Reiki op de aura

Wanneer Reiki wordt toegepast, heeft het verschillende effecten op de aura. Dit gebeurt direct tijdens de behandeling.

 • Reinigt en verheldert:Reiki helpt om negatieve energieën, emoties en blokkades te verwijderen die de aura vertroebelen.
 • Balanceert en harmoniseert:Reiki bevordert de optimale stroom van energie door de aura, waardoor harmonie wordt gecreëerd.
 • Versterkt en vitaliseert:Reiki voedt de aura met universele energie, waardoor het energieveld sterker en veerkrachtiger wordt.
heling chakra

Chakra heling, de synergie van energie en kleur

Chakra heling en Aura Heling zijn twee complementaire methoden die gericht zijn op het bevorderen van gezondheid en welzijn door het balanceren van energievelden. Door te focussen op de chakra’s, de energiecentra in het lichaam, lossen we blokkades op en de energiestroom optimaliseren

 

De chakra’s als energiecentra

Ons lichaam bevat zeven hoofdchakra’s, die fungeren als energiecentra die verbonden zijn met verschillende aspecten van onze fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Elke chakra heeft een specifieke kleur, functie en trillingsfrequentie.

 

Aura heling en chakra’s

De aura reflecteert de toestand van onze chakra’s. Verstoringen in de chakra’s leiden tot blokkades in de aura en lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele klachten. Je kan op verschillende manieren met de chakra’s en de aura werken en hieronder vind je er enkele van.

kristallen op het lichaam

Kristallen en Aura Heling

Kristaltherapie is een holistische methode die gebruik maakt van de energetische trillingen van kristallen om de aura te helen en te balanceren. Aura-heling via kristallen is een vorm van aura-heling die gebruik maakt van kristallen om blokkades in de aura te verwijderen. Kristallen worden al eeuwenlang gebruikt voor hun helende eigenschappen. Men gelooft dat kristallen energie uit het universum absorberen en weer afgeven. Deze energie wordt gebruikt om de gezondheid en het welzijn van een persoon te verbeteren.

 

Methoden

Er zijn verschillende manieren om aura-heling via kristallen te doen. Een veelgebruikte methode is om de kristallen op het lichaam van de persoon te plaatsen. De kristallen worden op verschillende punten op het lichaam geplaatst, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. Vaak worden de kristallen op de chakra’s geplaatst of er vlakbij.

Een andere methode is om de kristallen om het lichaam van de persoon te leggen. De kristallen worden bijvoorbeeld in een cirkel of in een andere vorm geplaatst. De kristallen worden ook gebruikt om de aura te masseren of te reinigen.

kristal heling

Enkele veelgebruikte kristallen voor Aura Heling zijn

 • Amethist:Deze steen wordt geassocieerd met spiritualiteit, intuïtie en bescherming tegen negatieve energieën. Het wordt gebruikt om stress, angst en slapeloosheid te verlichten. En het bevordert innerlijke rust en spirituele groei.
 • Bergkristal:Dit wordt beschouwd als een algemeen helend Het wordt gebruikt om de energiebalans te verbeteren en de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Over het algemeen versterkt het waar de aandacht op gericht is en de Bergkristal kan bijna elke andere kristal vervangen.
 • Carneool: Goed voor de opname van voedingstoffen in het lichaam en de organen. Het heeft een positief effect op de gemoedsrust en beschermt je tegen negatieve energie van anderen.
 • Citrien:Deze diep gele steen verhoogt vitaliteit, optimisme en creativiteit. Het geeft levensvreugde en moed en helpt bij depressies en angsten. Ook helpt het om fobieën en zelfdestructief gedrag te overkomen.
 • Granaat (rood): Versterkt het zelfhelende vermogen, is goed voor de longen, het hart en circulatie. Deze steen extra wilskracht, vitaliteit en zelfvertrouwen.
 • Hematiet: Werkt aardend en lost negatieve energie op.
 • Labradoriet:Beschermt de aura tegen energie-zuigers en negatieve invloeden van de omgeving. Het versterkt intuïtie, innerlijke kracht en je heldere kanalen. Ook helpt het om gaten in de aura op te vullen.
 • Rozenkwarts:Deze roze steen wordt geassocieerd met liefde, mededogen en vergeving. Het wordt gebruikt om emotionele wonden te helen en relaties te verbeteren.
 • Smaragd:Deze groene steen wordt geassocieerd met liefde, geluk en overvloed. Het wordt gebruikt om creativiteit te stimuleren en het zelfvertrouwen te vergroten.
 • Turkoois:De Turkoois wordt geassocieerd met bescherming, geluk en spiritualiteit. Het wordt gebruikt om stress, angst en depressie te verlichten.

 

Kristaltherapie is een waardevolle tool voor aura heling. Door de kracht van kristallen te benutten, optimaliseren we onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Als je geïnteresseerd bent in aura-heling via kristallen, is het belangrijk om te onderzoeken welke kristallen voor jou nodig zijn.

Kristalheling in de aura en op chakra's

Effect van kristaltherapie op de aura

 • Aura reinigen:Door kristallen met reinigende eigenschappen te gebruiken, zoals amethist of seleniet, verwijderen we negatieve energieën uit de aura.
 • Chakra’s balanceren:Door kristallen te plaatsen op de chakra’s, optimaliseren we de energiestroom in de chakra’s en herstellen disbalans.
 • Emotionele healing:Kristallen zoals rozenkwarts en aventurijn lossen emotionele blokkades op en bevorderen emotionele stabiliteit.
 • Fysieke healing:Kristallen zoals bergkristal en lapis lazuli verlichten pijn en bevorderen het genezingsproces.
 • Spirituele ontwikkeling:Kristallen zoals amethist en Sodaliet bevorderen de spirituele groei en versterken het gevoel van connectie met de bron.

 

De Aura Helen met kristallen

Experimenteer met verschillende kristallen en vind de stenen die het beste bij jou resoneren. Reinig wel de kristallen voor gebruik door ze onder stromend water te houden of ze in een zoutoplossing te leggen. Houd de kristallen met je handen vast en concentreer je op de energie die ze uitstralen. Leg de kristallen op of om het lichaam van degene die de heling krijgt. Laat de kristallen gedurende 15 tot 30 minuten op hun plaats liggen.

kleurtherapie

Aura Heling met Kleurtherapie

Kleurtherapie maakt gebruik van de kracht van kleuren om de aura te helen en te balanceren. Elke kleur heeft een specifieke trillingsfrequentie die resoneert met verschillende aspecten van ons wezen. Door kleuren te gebruiken die passen bij de gewenste gemoedstoestand of het gewenste doel, beïnvloeden we de aura.

In mijn eerdere blog De Aura had ik het al even over kleuren. Die zijn nu weer van belang voor heling. Elke kleur wordt geassocieerd met een kwaliteit of energie. De meest voorkomende kleuren in het energieveld zijn:

 • Blauw: rust, kalmte, spiritualiteit
 • Groen: overvloed, heling, harmonie
 • Geel: intellect, optimisme, vreugde
 • Oranje: warmte, energie, creativiteit
 • Rood: activiteit, passie, seksualiteit
 • Roze: liefde, mededogen en emotionele genezing
 • Violet: intuïtie, spiritualiteit, transformatie
 • Wit: spiritualiteit, engelenenergie, zuiverheid

Zelf heb ik een lamp die van kleur wisselt zodat ik precies de kleur krijg die ik nodig heb. Ik richt de kleur dan op de plek waar ik de werking nodig heb. Zo werkt de kleur dan via de aura op mijn lichaam.

aura kleurtherapie

Tips voor kleurtherapie

 • Draag kleding in kleuren die je helpen.
 • Omring je met kleuren die je prettig vindt in je huis en op je werkplek.
 • Gebruik gekleurde filters op lampen of kaarsen om een specifieke sfeer te creëren.
 • Visualiseer kleuren die je aura helen en versterken.
 • Mediteer met kristallen in de juiste kleuren.

Kleurtherapie is een waardevolle tool voor aura heling. Door de kracht van kleuren te benutten, verbeteren we onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid.

Aura Heling met klankschalen

Aura Heling met geluid

Dat de trillingen van geluid effect hebben op ons lichaam zal voor veel mensen geen verrassing zijn. We bestaan tenslotte voor een groot deel uit vocht en trillingen hebben daar effect op. Misschien heb je wel eens ervaren wat een heel grote gong of druk doet. De trilling voel je zelfs voordat je het hoort. In de aura werken met klankschalen geeft mooie resultaten en er zijn mooie chakra sets te koop. Tingsha’s zijn heel geschikt om de aura te zuiveren en de energie te versterken. Sjamanistische sound heling maakt gebruik van onder andere drums maar verder ook een scala van bijzondere instrumenten. Het is echt aan te raden om eens een klank-bad te ervaren.

 

Conclusie

Aura heling is een fascinerende en effectieve methode om je gezondheid en welzijn te bevorderen. Door te werken met het auraveld, verhogen we onze energie en bevorderen onze spirituele ontwikkeling. Ontdek de kracht van Aura Heling en ervaar de voordelen van een gebalanceerd energieveld!

 

Meer lezen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *