Een aura is een energieveld dat alle levende wezens omringt. Het wordt vaak beschreven als een veld van licht of kleur dat het fysieke lichaam omhult. De aura is een weerspiegeling van de innerlijke staat van een persoon, inclusief hun emoties, gedachten en spirituele ontwikkeling.

Er zijn verschillende theorieën over de aard van de aura. Sommigen geloven dat het een fysiek energieveld is, terwijl anderen denken dat het een meer subtiel, spiritueel veld is. Er is geen wetenschappelijke overeenstemming over het bestaan ​​van de aura, maar veel mensen geloven dat ze een echte en belangrijke dimensie van de menselijke ervaring zijn.

roze aura

De aura is het astrale afweersysteem

Het energieveld om je heen kan je zien als je astrale afweersysteem. Het houdt lagere energieën tegen en beschermt je tegen aardgebonden geesten en entiteiten. Herken je dit? Je staat op en voelt je prima, later ’s morgens ga je bij een bekende een kopje thee drinken. Wanneer je weggaat ben je helemaal leeg en moe. De ander ziet er vrolijk uit en zegt enthousiast: “Dit moeten we vaker doen”.

Dit is een situatie waarbij de ander energetische koorden naar jou toe heeft gemaakt en jouw energie gebruikt. Is de aura sterk dan zal dit niet snel gebeuren. Maar als je aura al zwak is dan kan Jan en alleman deze koorden maken en jij wordt slapper.

 

De lichtlichamen in de aura

De aura wordt vaak gezien als een samenstelling van verschillende lagen of lichtlichamen. Deze lichtlichamen worden geassocieerd met aspecten van de menselijke ervaring, zoals het fysieke lichaam, de emoties, het denken en spiritualiteit.

 

Dit zijn de lichtlichamen

 • Eerste lichtlichaam: Dit lichtlichaam wordt geassocieerd met het fysieke lichaam. Het is de dichtste laag van het energieveld en wordt vaak beschreven als een wit-lichtblauw veld.
 • Tweede lichtlichaam: Dit lichtlichaam wordt geassocieerd met de emoties. Het wordt vaak beschreven als een meerkleurig veld. De kleur die je hier waarneemt is waar men vaak over spreekt als de aurakleur.
 • Derde lichtlichaam: Dit lichtlichaam wordt geassocieerd met het denken. Het wordt vaak beschreven als een blauw veld.
 • Vierde lichtlichaam: Dit lichtlichaam wordt geassocieerd met de spiritualiteit. Het wordt vaak beschreven als een wit-roze veld.

De kleur en gezondheid van de lichtlichamen wordt gezien als een weerspiegeling van de innerlijke staat van een persoon. Een gezonde energieveld is helder en stralend, terwijl een ongezond energieveld troebel of gebroken is.

gouden aura

Het formaat

De grootte van een aura varieert van persoon tot persoon. In het algemeen reikt het energieveld twee tot drie meter rond het lichaam, maar is ook groter of kleiner. De aura van een kind is ook kleiner dan van een volwassene. De situatie en omstandigheden maken dat een aura in formaat wisselt. Met andere woorden de aura wisselt regelmatig van grootte.

Mensen die gezond en gelukkig zijn, hebben een grotere en kleurrijkere aura dan mensen die ziek of gestrest zijn. Mensen die zich spiritueel ontwikkeld hebben, hebben ook vaak een groter energieveld.

De aura wordt ook groter wanneer een persoon mediteert of bidt. Men is dan meer ontspannen en open voor spirituele energie, waardoor het energieveld uitbreidt.

 

De wetenschap herkent de aura niet

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de aura bestaat, maar er zijn veel mensen die geloven dat ze aura’s kunnen zien of voelen. Aura-lezers gebruiken hun intuïtie en perceptie om de grootte van de aura te bepalen.

Volgens een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in het “Journal of Alternative and Complementary Medicine”, kunnen aura’s worden waargenomen door mensen met een verhoogde intuïtie of perceptie. Het onderzoek vond dat deze mensen aura’s konden zien die overeenkwamen met aura’s die door aurameters werden gemeten. Dit onderzoek suggereert dat aura’s een realiteit zijn, maar meer onderzoek is nodig om dit te bevestigen.

Er zijn verschillende apparaten die aura’s detecteren en meten. De grootte van de aura wordt gemeten met deze apparatuur. Deze apparaten gebruiken elektromagnetische velden om de aura te detecteren. De resultaten van de metingen zijn echter niet altijd consequent. Dit komt omdat de aura een subtiel fenomeen is dat moeilijk te meten is. Ik weet uit ervaring dat de aura snel verandert van kleur.

de aura meerkleurig

Een experiment met de aura

Tijdens een beurs heb ik eens een klein experiment gedaan waarbij 3 foto’s werden genomen. Op de eerste foto zat ik gewoon en liet mijn aura fotograferen. Voor de tweede foto – die 20 seconden erna werd genomen,  maakte ik contact met de engelen. De derde foto – weer 20 seconden later – was er een waar ik helende energie verstuurde. Alle drie de foto’s waren heel verschillend.

Later was ik een keer aanwezig bij een spirituele middag. Ik had er kaartreadingen gegeven en de persoon naast me gaf aura-lezingen. Hij had een apparaat dat ter plekke je energieveld waarnam en dat op een scherm liet zien. We hebben een sessie uitgewisseld en het was erg interessant om te zien dat tijdens ons gesprek de aura veranderde. Afhankelijk van de vragen die er gesteld weren en mijn reactie daarop veranderden de kleuren.

Ook verandert de aura van Aquarius Angels Healers op het moment dat de Engelen door hen heen werken van normaal naar een gouden energie.

fysieke lichtlichaam

Aura-kleuren

Aura’s worden vaak beschreven in termen van kleuren. Elke kleur wordt geassocieerd met een bepaalde kwaliteit of energie. De meest voorkomende kleuren in het energieveld zijn:

 • Blauw: rust, kalmte, spiritualiteit
 • Groen: overvloed, heling, harmonie
 • Geel: intellect, optimisme, vreugde
 • Oranje: warmte, energie, creativiteit
 • Rood: activiteit, passie, seksualiteit
 • Roze: liefde, mededogen en emotionele genezing
 • Violet: intuïtie, spiritualiteit, transformatie
 • Wit: spiritualiteit, engelenenergie, zuiverheid

De kleuren variëren afhankelijk van de persoon, de situatie en de omstandigheden. Iemand die zich gelukkig en ontspannen voelt, zal waarschijnlijk veel blauwe en groene kleuren tonen. Iemand die zich gestrest of angstig voelt, zal waarschijnlijk een energieveld hebben met meer rode en gele kleuren. Wanneer ik een engelenheling geef verandert mijn aura direct na het aanroepen van de engelen. De kleur wordt wit op het moment dat de energie door me heen stroomt. Zodra de heling klaar is wordt mijn energieveld weer normaal.

insomnia verzwakt de aura

De Aura zuiveren

Het is nodig om de aura regelmatig te reinigen. Wat je doet is het verwijderen van negatieve energie uit je aura. Negatieve energie komt in je aura terecht door een aantal factoren, waaronder:

 • Stress
 • Angst
 • Woede
 • Negatief denken
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Spijsverteringsproblemen
 • Slaapproblemen
 • Emotionele problemen

Je aura reinigen helpt je om deze problemen te verlichten en je gezondheid en welzijn te verbeteren.

Er zijn verschillende manieren om je aura te reinigen. Een veelgebruikte methode is om witte salie te gebruiken. Witte salie wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn helende en reinigende eigenschappen. 

de aura reinigen met witte salie

Smudgen met witte salie

 

Om je aura te reinigen met witte salie, heb je het volgende nodig

 • Een bosje witte salie
 • Een schaal of kom met zand
 • Een aansteker of lucifers

 

Instructies

 • Vind een rustige plek. Ga naar een kamer waar je je kunt ontspannen en waar je niet gestoord wordt. Zet een rustig muziekje op of steek een kaars aan om de sfeer te creëren.
 • Steun de witte salie op een schaal of kom met zand. Dit helpt om de rook te verspreiden en te voorkomen dat de witte salie valt.
 • Begin met het branden van de witte salie. Steek de witte salie aan met een aansteker of lucifers. Laat de vlam dan doven zodat de witte salie gloeit.
 • Beweeg de witte salie in cirkelvormige bewegingen, van boven naar beneden en van links naar rechts. Doe dit langzaam en concentreer je op het visualiseren van negatieve energie die uit de aura wordt verwijderd.
  • Dit kan van een paar minuten tot 15 minuten duren. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om je aura goed te reinigen.
 • Laat de witte salie uitdoven in de schaal of kom met zand.

 

Hoe witte salie werkt

De rook van witte salie wordt geassocieerd met bescherming, zuivering en spirituele ontwikkeling. Wanneer je witte salie gebruikt om je aura te reinigen, helpt de rook om negatieve energie uit je aura te verwijderen. De rook van witte salie helpt ook om je energieniveau te verhogen en je verbinding met het goddelijke te versterken.

de aura reinigen met palo santo

Andere kruiden voor aura reinigen

Maak je geen zorgen als je geen witte salie kunt vinden. Je kunt je aura ook reinigen met andere kruiden, zoals:

 • Lavendel: Lavendel wordt geassocieerd met rust, kalmte en harmonie. Het helpt om stress, angst en slapeloosheid te verlichten.
 • Palo Santo: Heilig hout, dit heeft een warme citrusgeur en heeft reinigende, zuiverende en helende eigenschappen
 • Cederhout: De frisse, houtachtige geur van ceder werkt goed om een nieuw huis te reinigen van zijn oude energieën en ongewenste geesten, terwijl het frisse, energieke energie brengt

 

Conclusie

De aura zuiveren is een veilige en effectieve manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren. Het is een eenvoudige manier om negatieve energie uit je aura te verwijderen en je aura te weer schoon en sterk te maken. Daarnaast is het ook nuttig om naar je lifestyle te kijken want onze aura is afhankelijk van ons gedrag. Ontspanning, een goed dieet en gezonde lifestyle zorgt voor een gezonde aura.

 

Wil je meer weten?

2 Reacties

 1. Frédérique Versteeg - van den Brink

  Mooi artikel over de aura.
  Dank je wel

  Antwoord
 2. Puspita Dewi

  Hartelijk dank voor uw uitleg over aura’s. Ik ben blij om te lezen dat ikzelf mijn aura kan reinigen d.m.v. uw omschreven wijze van reinigen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *