Huiszuivering

Spiritueel | 0 Reacties

Je woning is de plek waar je veel tijd doorbrengt. Hier hoor je te ontspannen en op te laden en dat lukt alleen wanneer je woning schoon is. Daarmee bedoel ik dat naast het gebruikelijke schoonmaken er ook gekeken wordt naar de energie in je huis. Wanneer een huis energetisch vervuild is door negatieve gedachten en emoties van de bewoners en bezoekers dan blijft dat hangen. Daarnaast kunnen er ook aardgebonden geesten en entiteiten in een woning aanwezig zijn. Allemaal dingen die je energetisch meer leegzuigen dan opladen. Een huiszuivering is dan nodig.

Door regelmatig bloemen in huis te hebben verbeter je de energie al. Met rustige muziek die een positieve invloed uitoefent – denk aan de teksten in de muziek – kan je dat al verder ondersteunen. Mediteren en standaard energiewerk zoals Reiki en de Engelen vragen je huis te vullen met hun onvoorwaardelijke liefde zijn dagelijkse dingen die een huis tot een veilige haven maken.

huiszuivering

​Huiszuivering

Soms is je woning echter toe aan een energetische opknap beurt want het voelt gewoon niet lekker meer. Dat komt door oude energie en emoties die blijven hangen op allerlei plekken zoals in hoekjes waar je niet vaak komt. Het is net als stof en gaat overal zitten. Vaak zoeken we de oplossing dan door de fysiek opknapbeurt. Muren krijgen een nieuw laagje verf en het kleurthema van kussentjes en bloempotten verandert. Dat geeft wel wat verandering omdat er toch wat oude energie opgeruimd wordt, maar energiewerk geeft meer resultaat.

De kussens van bijvoorbeeld je bank absorberen vooral ook emoties van de mensen die er tegenaan leunen. Onder meubels waar weinig gebeurt omdat je er niet loopt en er verder niets beweegt wil energie zich graag verschansen. Het blijft er hangen als een oude herinnering aan wat er zich in je woning afspeelt.

Als je alleen maar gelukkige momenten meemaakt, dan wil je daar weinig aan veranderen natuurlijk. Maar als mens maak je allemaal dingen mee waar je minder blij mee bent. En om die energieën gaat het vandaag want die energie gaat ook in je woning zitten en beïnvloed hoe jij je later voelt.

kaarsvlam

Een simpele check

Ja kan gemakkelijk controleren of een ruimte schoon is door er een kaars in te zetten. Brandt de kaars rustig en “staat” de vlam stil, dan is een kamer schoon. Flakkert de vlam dan is de energie onzuiver. Ga er niet van uit dat het van tocht komt, dat is 99% van de gevallen namelijk niet zo.

 

Maar wat doe je dan

Naast gewoon schoonmaken kun je een aantal simpele dingen doen die direct al verschil maken. Ik geef je hier een paar mogelijkheden. De tijd die je aan deze activiteiten kwijt bent is verschillend. De eerste is de snelste huiszuivering maar ook de meer algemene oplossing. Deze werkt op zich goed, maar een a twee ker per jaar zal je toch verder willen gaan en met geluid willen reinigen. De laatste optie is de meer drastische die bijvoorbeeld na een knallende ruzie of heftig nieuws heel geschikt is.

 

Smudgen

Een simpele en relatief snelle manier om energie op te ruimen is je woning smudgen. Dat is reiniging met rook van bijvoorbeeld smeulende gedroogde witte salie. Je gebruikt een veer of waaier om de rook door de woning te verdelen. Er zijn ook wieroken die gemaakt zijn met zuivering in gedachten. Het beste kan je alle ramen en deuren open zetten en eventuele rookmelders even uitzetten.

Begin bij je voordeur en loop tegen de klok in al smudgend door je hele huis. Dit klinkt misschien vreemd, maar het betekent dat je overal waar je kan, je rechtsaf slaat. Kom je ergens een trap tegen aan je rechterkant, dan is dit het moment om die naar boven of beneden te volgen. Dan smudge daar verder tot je weer terug bent bij je trap. Ook die smudge natuurlijk. Zo ga je alle kamers door tot je weer bij je voordeur bent aangekomen. Wees grondig neem hoeken goed mee en bedenk dat een muur van de vloer tot aan het plafond reikt.

smudge

Zuiveren met geluid

Als je tingsha’s of een bel en dorje in huis hebt kan je ook reinigen met geluid. Deze voorwerpen geven een hoogfrequent geluid af. Daarmee til je de energie in je woning naar een hoger niveau. Je handelt hier net als bij het smudgen alleen luister je ook goed naar het geluid. Terwijl je rondgaat en de tonen aanslaat beweeg je ook de tingsha’s (bel en dorje) van boven naar beneden. De heldere toon die je krijgt hoort hetzelfde te blijven.

Wat bedoel ik daarmee? Als het geluid verandert – alsof er een deuk in zit – dan is daar de energie vervuild. Op die plek blijf je steeds een nieuwe toon aanslaan tot het geluid helder blijft. Ik beweeg dan bijvoorbeeld de Tingsha’s van boven naar beneden tot ik merk dat het geluid stabiel is voordat ik verder ga. Zo kan je ook iemands aura reinigen. Ook hier het hele huis meenemen en tegen de klok in gaan.

tingsha

Als laatste de wat grondiger reiniging

Klop voor deze huiszuivering de vloerkleden en de kussens van je banken en stoelen eens goed uit. Zitten de kussens vast aan het onderstel kun je ze nog steeds kloppen. Verschuif de meubelen want dat zorgt ervoor dat de energie die zich opstapelt opgebroken wordt. Ruim je rommelhoekjes op, kijk maar eens rond en je zal zien dat er meer zijn dan je denkt. Kijk ook meteen of er dingen bij zitten die je weg kunt gooien, want dat ruimt niet alleen in je huis op maar ook in je geest. Dat is een grotendeels onbewust proces waar je geest ook mee gaat sorteren in oude zaken die dan ook meteen los gelaten kunnen worden.

Verder kun je eventuele plaids en andere meubelhoezen die wasbaar zijn wassen met ook een beetje zout bij de was. Strooi vervolgens voor je naar je werk – of een andere plek – gaat zout rond. Hiermee bedoel ik kleine beetjes, geen zakken vol. Een dun laagje over de bank, een theelepeltje verstrooid in een hoek die anders aanvoelt. Strooi ook zout op de vloer, neem kleine beetjes en strooi ze rond over de vloer. Ga wel door je hele huis, maar in kleine beetjes. Zout bindt namelijk negatieve energie aan zich en houdt het vast.

 

Een muziekje erbij

Zet vervolgens een rustige mooie muziek aan die trillingsverhogend werkt en verlaat je huis voor een aantal uren. Geschikte muziek ik klassieke muziek en muziek die meditatieve energie ondersteund. Tegenwoordig heb je op de streaming diensten allerlei soorten hoogfrequente muziek, die je hier voor kan gebruiken.

zout

Wanneer je weer terug bent

Bij terugkomst stof je eerst het zout van de gladde oppervlakken en stofzuig je goed. Zo haal je al die negatieve energie die gebonden is aan het zout weg. Verwijder wanneer je klaar bent met stofzuigen ook de stofzak, doe die in een vuilniszak en gooi die direct bij het vuil. Je huiszuivering is klaar.

Je kunt het effect nog versterken met kaarsen en wierook, dit doe je natuurlijk wanneer je weer thuis bent. Bij vuur hoor je altijd aanwezig te zijn. Controleer nog even met een kaarsvlam of je hele huist zuiver is. Nu kun je genieten van een energetische schone woning.

Veel plezier bij het reinigen van je woning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *