De 12 Universele Wetten

Spiritueel | 0 Reacties

Eerder schreef ik al een paar artikelen over de Universele Wetten. De meningen over hoeveel van deze wetten bestaan zijn wat verdeeld. Het blijft vaak bij 7 of 12. Ik stel dat er 12 Universele Wetten zijn. 

Deze 12 universele wetten zijn een reeks natuurwetten die de werking van het universum beschrijven. Ze zijn gebaseerd op de filosofie van verschillende culturen, waaronder de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren en Maya’s. 

Uiteindelijk wil ik ze allemaal bespreken, maar niet per se in de volgorde waaronder ze hier genoemd worden. Ik bespreek ze in de volgorde die voor mij logisch en goed voelt. Wel plaats ik nu alvast een overzicht zodat je weet welke artikelen er zullen volgen over dit onderwerp.

De 13 Universele Wetten

Dit zijn de 12 Universele Wetten

 

 1. De wet van Goddelijke Eenheid: Alles in het universum is met elkaar verbonden.
 2. Wet van Vibratie: Alles in het universum vibreert op een bepaalde frequentie.
 3. De wet van Correspondentie: Alles wat op dezelfde frequentie vibreert, trekt elkaar aan.
 4. Wet van Oorzaak en Gevolg: Elk effect heeft een oorzaak.
 5. De wet van Compensatie: Alles in het universum is in evenwicht.
 6. Wet van Aantrekking: We trekken in ons leven aan wat we denken, voelen en geloven.
 7. De wet van Voortdurende Omzetting van Energie: Energie kan niet worden gecreëerd of vernietigd, maar kan alleen worden omgezet van de ene vorm naar de andere.
 8. Wet van Betrekkelijkheid: Wat we uitzenden, ontvangen we ook terug.
 9. De wet van Polariteit: Alles in het universum heeft twee polen, een positieve en een negatieve.
 10. Wet van Ritme: Alles in het universum beweegt in een cyclisch patroon.
 11. De wet van Gender: Alles in het universum heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant.
 12. De wet van Actie: Onderneem geïnspireerde actie om je passie en wensen te verwezenlijken.
Universele Wetten correspondentie

Deze 12 universele wetten zijn een krachtige gids voor het begrijpen en creëren van je eigen realiteit. Door deze wetten te begrijpen en toe te passen, kun je je leven in positieve zin veranderen.

 

Enkele voorbeelden van hoe de universele wetten in ons leven werken

 

Wet van Goddelijke Eenheid 

We zijn allemaal verbonden met elkaar en met alles in het universum. Dit betekent dat we allemaal invloed hebben op elkaar en op de wereld om ons heen.

De wet van Vibratie

Alles in het universum vibreert op een bepaalde frequentie. Onze gedachten, gevoelens en overtuigingen hebben allemaal een bepaalde frequentie. De dingen die we in ons leven aantrekken, hebben dezelfde frequentie als onze gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Wet van Correspondentie

Alles wat op dezelfde frequentie vibreert, trekt elkaar aan. Dit betekent dat we mensen, dingen en gebeurtenissen aantrekken die op dezelfde frequentie vibreren als onze gedachten, gevoelens en overtuigingen.

De wet van Oorzaak en Gevolg

Elk effect heeft een oorzaak. Dit betekent dat alles wat we meemaken in ons leven, een gevolg is van onze gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Wet van Compensatie

Alles in het universum is in evenwicht. Dit betekent dat er voor alles een tegenwicht is. Als we iets positiefs creëren, zullen we ook iets negatiefs creëren.

De wet van Aantrekking

We trekken in ons leven aan wat we denken, voelen en geloven. Dit betekent dat we de dingen die we in ons leven willen aantrekken, eerst in ons denken en voelen moeten creëren.

Wet van Voortdurende Omzetting van Energie

Energie kan niet worden gecreëerd of vernietigd, maar kan alleen worden omgezet van de ene vorm naar de andere. Dit betekent dat we de energie die we hebben, kunnen gebruiken om de dingen die we willen te creëren.

De wet van Betrekkelijkheid

Wat we uitzenden, ontvangen we ook terug. Dit betekent dat we de dingen die we willen ontvangen, eerst zelf moeten uitzenden.

Wet van Polariteit

Alles in het universum heeft twee polen, een positieve en een negatieve. Dit betekent dat alles zowel een positieve als een negatieve kant heeft.

De wet van Ritme

Alles in het universum beweegt in een cyclisch patroon. Dit betekent dat er een op- en neergaande beweging is in alles wat bestaat.

Wet van Gender

Alles in het universum heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant. Dit betekent dat er een mannelijke en een vrouwelijke energie is in alles wat bestaat.

De wet van Actie

Onderneem geïnspireerde actie. Zorg er met een stappenplan voor dat je passie en wensen werkelijkheid worden en doe dit op het moment dat de inspiratie je raakt.

Universele Wet van goddelijke eenheid

Wat doe je er nu mee?

Ik wens je veel leesplezier van de al geschreven artikelen en zal deze lijst met meer linkjes uitbreiden zodra de artikelen geschreven zijn. Je weet dat ik ook over Engelen, Tarot en Wicca schrijf dus daar kan wat tijd tussen zitten. Maar weet dat ze er aan komen.

 

Dit kan je doen


Het is altijd een goed idee om een artikel over deze wetten nog eens terug te lezen wanneer er al wat tijd overheen is gegaan. Omdat we als mens groeien en nieuwe spirituele kennis opdoen zal de informatie dat op een ander niveau binnenkomen.

Om meer bewust met deze wetten te werken is het verstandig een journaal bij te houden van je gedachten hierover. Noteer daarin de momenten waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn. Momenten waarvan je denkt dat het duidelijk een van de Universele Wetten in actie is. Je zal merken dat je dan steeds beter de verbanden gaat zien. Dat maakt dat je er later ook veel bewuster mee gaat werken en de wetten op de juiste momenten in beweging brengt.

Het resultaat is dan dat je dromen sneller werkelijkheid worden. Dat je meer met je passies doet en dat maakt je in het algemeen gelukkiger en vaak ook gezonder.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *