Manifesteren vanuit de Zielesterchakra

Spiritueel | 3 reacties

De Zielesterchakra is de achtste chakra, dat zich aan de bovenkant van het hoofd bevindt. Het is de chakra van de ziel, en het is verbonden met onze hogere bewustzijnsniveaus. Wanneer de Zielesterchakra in balans is, voelen we ons verbonden met iets groters dan onszelf, en voelen we ons gelukkig en tevreden. Dat maakt manifesteren vanuit de Zielesterchakra mogelijk. De Zielesterchakra bevat ook alle informatie voor onze doelen in dit leven. Door bewust vanuit de Zielesterchakra door de Lichtlichamen heen te manifesteren, schep je heel bewust jouw werkelijkheid.

Manifesteren is het proces van het creëren van onze eigen werkelijkheid door onze gedachten, gevoelens en overtuigingen. Het is de overtuiging dat onze gedachten en gevoelens de kracht hebben om onze levens te creëren. Manifesteren is een krachtig proces dat ons kan helpen om onze doelen te bereiken en een gelukkiger, gezonder en succesvoller leven te leiden.

Wanneer we vanuit de Zielesterchakra manifesteren, trekken we positieve energie aan vanuit het universum. Wij sturen we onze gedachten en gevoelens op een positieve manier aan. We zijn ervan overtuigd dat we onze doelen bereiken, en we motiveren onszelf wanneer we tegenslagen tegenkomen. Hierbij worden we geholpen door onze engelen, gidsen en andere spirituele wezens. Het is belangrijk om ze bij elke stap uit te nodigen om je te adviseren en te helpen.

Manifesteren vanuit de Zielesterchakra

De zeven lichtlichamen en manifestatie

Lichtlichamen zijn een concept dat verwijst naar de verschillende energievelden die het menselijk lichaam omringen. Deze energievelden worden ook wel aura’s genoemd, en ze worden geassocieerd met verschillende aspecten van de menselijke ervaring, zoals het fysieke lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam, het spirituele lichaam en het karmische lichaam. Ik neem ze van snelste trilling tot de traagste trilling met je door en hoe het manifesteren vanuit de Zielesterchakra daar mee werkt.

 

 

De zeven lichamen van de mens zijn

 1. Spiritueel lichaam
 2. Causaal lichaam
 3. Astraal lichaam
 4. Mentaal lichaam
 5. Emotioneel lichaam
 6. Etherisch lichaam
 7. Fysiek lichaam
Spirituele lichaam

Spiritueel lichaam

Het spirituele lichaam is het lichaam van onze ziel. Dit is verbonden met ons kruinchakra, en het is verantwoordelijk voor onze connectie met het goddelijke. Het spirituele lichaam is een wit of gouden energieveld. Ons spirituele lichaam verandert niet, omdat het de kern van ons wezen is.

 

Manifestatie door het spirituele lichaam

Wanneer een zieledoel vanuit de Zielesterchakra actief wordt gebeuren er een aantal dingen in het spirituele lichaam. De Zielesterchakra stuurt de energie voor manifestatie omlaag naar de kruinchakra. Tegelijkertijd worden onze begeleidende Lichtwezens zoals onze beschermengelen en gidsen getriggerd om ons daarbij te steunen. Ook zullen zij ervoor zorgen vanuit het universum de energie omlaag door onze lichtlichamen gaat om de fysieke laag te bereiken.

Causaal lichaam

Causaal lichaam

Het causale lichaam is het lichaam van ons karma. Dit is verbonden met ons sacraal chakra, en het is verantwoordelijk voor onze relaties met anderen, onze levenslessen en onze bestemming. Het causale lichaam wordt ook wel het “lichaam van de ziel” genoemd, omdat het de kern van onze ziel bevat. Je causale lichaam bevat alle ervaringen die we hebben opgedaan in onze huidige en vorige levens.

Het causale lichaam is een krachtig hulpmiddel om ons te helpen groeien en te evolueren. Door ons causale lichaam te begrijpen, kunnen we onze levenslessen leren en onze bestemming vervullen.

Het causale lichaam is een blauw energieveld. Ons causale lichaam verandert voortdurend, omdat het zich aanpast aan ons karma, onze relaties met anderen en onze levenslessen.

 

Manifestatie door het causale lichaam

Wanneer de energie van ons nieuwe zieledoel in het causale lichaam aankomt wordt er karma getriggerd. Dit gebeurt natuurlijk alleen wanneer er karma is dat ons ervan zou weerhouden om dit nieuwe zieledoel uit te voeren. Je merkt dan ineens dat er angst opkomt voor bepaalde zaken. Dat is het karma dat opgeruimd wil worden om vrij baan te maken voor de energie van manifestatie.

Astraal lichaam<br />

Manifestatie door het astrale lichaam

Nu karma opgelost is komt de energie voor het manifesteren vanuit de Zielesterchakra aan in je astrale lichaam. Dit is het lichtlichaam waarin de manifestatie meer bewust gaat gebeuren. Je hebt inmiddels al een idee van wat je wilt verwezenlijken. Wanneer je normaal gesproken met manifestatie werkt dan begin je met dingen als affirmaties en visualisaties. Deze hebben effect in dit veelkleurige astrale lichaam. Zij starten als het ware de manifestatie naar onze bewuste wereld.

Ook je onbewuste geest speelt hierin een rol. Er zijn mensen die astraal reizen en vervelende ervaringen hebben. Dat komt omdat ze zonder daar erg in te hebben een angst hebben om iets mee te maken in het astrale vlak. En dat is dan ook precies wat ze aantrekken. Zelf werk ik graag met Aartsengel Michael op het astrale vlak. Dat neemt voor mij elke angst voor een vervelende ervaring weg en maakt dat ik ongestoord aan de slag kan.

Mentaal lichaam

Mentaal lichaam

Het mentale lichaam is het lichaam van onze gedachten. Dit is verbonden met ons voorhoofdchakra, en het is verantwoordelijk voor onze gedachten, ideeën, overtuigingen en herinneringen. Het mentale lichaam is een heldergroen of blauw. Ons mentale lichaam verandert voortdurend, omdat het zich aanpast aan onze gedachten.

 

Manifestatie door het mentale lichaam

De energie voor manifestatie komt nu in het mentale lichaam. Dit is het moment waarop je meer bewust gaat nadenken over dit idee. Je gaat plannen maken en natuurlijk ook nadenken over mogelijke gevolgen van wat je wilt gaan doen. Voor de een is dit een blije fase waarin alleen gekeken wordt naar het leuke ervan. Een ander kan hier behoorlijk aan het twijfelen raken omdat ze alleen maar mogelijke problemen zien.

Het is belangrijk om je in deze fase te herinneren dat niets zo erg is als het lijkt. Wordt je idee niet een plan maar lijkt het Mount Everest en jij moet die beklimmen, dan is het tijd om te versimpelen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak van dit “waanzinnige” idee een stappenplan. En als een stap te groot lijkt deel je die weer op in kleinere stappen. Vaak worden mensen ook overvallen door het gevoel dat er ineens veel mis kan gaan en dit geld kan kosten of andere problemen kan meebrengen. Door gewoon te beginnen met informatie in te winnen word je al veel wijzer. Dat kost niets en blijven er vragen over, zoek dan naar meer informatie. E-mail mensen en zorg dat je alles van tevoren weet. Mount Everest is ineens een verkeersdrempel geworden!

Een manier om je manifestatiekracht te versterken is bijvoorbeeld door affirmaties. Ik heb een blog geschreven over Engelen affirmaties die hier leuk op aansluit. 

 

Emotioneel lichaam

Emotioneel lichaam

Het emotionele lichaam is het lichaam van onze emoties. Dit is verbonden met ons hartchakra, en het is verantwoordelijk voor onze gevoelens van liefde, vreugde, verdriet, woede en angst. Het emotionele lichaam is een kleurrijk energieveld. Ons emotionele lichaam verandert voortdurend, omdat het zich aanpast aan onze emoties.

 

Manifestatie door het emotionele lichaam

Wanneer je de hogere lichtlichamen door gewerkt hebt, zal je merken dat je idee nu echt een wens wordt. De drang om iets met je plan te gaan doen wordt steeds sterker en het is dan ook goed om bij jezelf na te gaan of er nog emoties zijn waar je iets mee moet voordat je verder gaat met je manifestatie vanuit de Zielesterchakra.

Etherisch lichaam

Etherisch lichaam

Het etherische lichaam is een energieveld dat het fysieke lichaam omringt en doordringt. Dit etherische lichaam is verantwoordelijk voor het behoud van het fysieke lichaam en voor het regelen van de fysieke processen, zoals de groei, ontwikkeling en genezing van het lichaam. Het etherische lichaam is ook verbonden met de chakra’s, die energiecentra zijn in het lichaam. Ons etherische lichaam is een lichtblauw of violetkleurig energieveld. Het verandert voortdurend, omdat het zich aanpast aan de veranderingen in het fysieke lichaam.

 

Manifestatie door het etherische lichaam

Nu de energie voor manifestatie aan gekomen is in de etherische laag komt je manifestatie behoorlijk dichtbij. De energie kan nu via de chakra’s je lichaam in. Dat is nodig om het door je lichaam te sluizen naar de aarde.

Fysiek lichaam

Het fysieke lichaam is het meest zichtbare lichaam. Dit is het lichaam dat we zien en aanraken. Het fysieke lichaam is gemaakt van energie, en het is constant aan het veranderen en evolueren. Ons fysieke lichaam is het huis van de andere 6 lichamen. Het is de basis waarop de andere 6 lichamen kunnen functioneren.

 

Manifestatie door het fysieke lichaam

De energie komt nu aan in je fysieke lichaam. Via je wortel- en voetchakra’s moet de energie nu de aarde in naar de Aardesterchakra waar het dan losgelaten kan worden. Dit gebeurt niet rechtstreeks door het energieveld, maar vanuit je lichaam door de chakra’s weer naar buiten. Mensen die moeite hebben met gronden hebben ook moeite met manifesten omdat ze hier blokkeren en de energiestroom niet door kan naar de Aardesterchakra. De energie “stijgt” dan als het ware en men gaat volledig in de emoties en het hoofd zitten. Dit heeft een averechts effect op het manifesteren vanuit de Zielesterchakra. Met andere woorden de energie is terug gestoten naar de eerdere lagen tot in de emotionele en mentale laag.

Conclusie en cursus

Ze zijn allemaal met elkaar verbonden

Deze zeven lichtlichamen van de mens zijn allemaal met elkaar verbonden, en ze vormen een eenheid. Wanneer een van de lichamen uit balans is, dan heeft dit invloed op de andere lichamen. Het is belangrijk om alle lichamen in balans te houden om een ​​gezond en gelukkig leven te leiden.

Er zijn veel verschillende manieren om de lichamen te balanceren. Sommige mensen gebruiken meditatie, yoga, chakra’s balanceren*, massage of andere vormen van energetische healing. Anderen gebruiken voeding, supplementen of andere natuurlijke remedies. Er is niet één manier die voor iedereen werkt, dus het is belangrijk om te experimenteren en te vinden wat voor jou werkt.

De lichtlichamen zijn een krachtig hulpmiddel om ons te helpen groeien en te evolueren. Door de lichtlichamen in balans te houden, kunnen we onszelf beter leren kennen, onze relaties verbeteren en onze levensmissie vervullen.

* Wil je meer weten over chakra’s dan kan je hier verder lezen

 

Conclusie

Manifesteren is een krachtige tool die je kunt gebruiken om je leven te verbeteren. Als je gelooft in jezelf en je doel, dan kun je alles manifesteren wat je wilt. Manifesteren vanuit de Zielesterchakra is een krachtig proces dat ons kan helpen om onze doelen te bereiken en een gelukkiger, gezonder en succesvoller leven te leiden.

Wil je meer weten over het bewuste manifestatie proces? Dat kan in de cursus Manifesteren met Engelen leer je precies hoe je heel bewust je doelen kan verwezenlijken. Stapsgewijs werk je er naartoe dat je dromen uitkomen.

3 Reacties

 1. Marie

  Een heerlijke blog waar ik happy van word! steeds een nuttig onderwerp waar je veel inspiratie uit haalt . In deze uitdagende tijden is het zo heilzaam je met echt bruikbare spirituele inzichten te voeden
  Je blijft verbonden als je eenmaal lessen bij jou hebt gevolgd Annelies . Dankjewel 🙏

  Antwoord
 2. Ellen

  Hi Annelies,
  Dankjewel voor je heldere blog. Je schrijf het voor mij altijd zo duidelijk op en is heel prettig te lezen.

  Antwoord
  • admin

   Hi Ellen,

   Graag gedaan 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *