Ontmoet de Hogepriesteres

Tarot | 2 reacties

Werken met Tarotkaarten kan op veel manieren. Een daarvan is het bezoeken van de kaart in een visualisatie omdat het je een ander perspectief geeft  en onverwachts diepe inzichten kan brengen. En het is natuurlijk ook leuk om te doen. Ontmoet de Hoge Priesteres uit de Grote Arcana is een van deze visualisaties geweest. Hieronder lees je mijn ervaringen met haar.

 

De Hogepriesteres worden

Tijdens mijn vroege Tarotstudies had ik het moeilijk om contact te maken met de Hogepriestereskaart. Ik leerde een aantal van de sleutelwoorden maar kwam niet veel verder. Op de een of andere manier voelde ik het niet en bleef de informatie niet hangen. Ongeveer op hetzelfde moment dat ik de Tarot begon te leren lezen, begon ik ook mijn Wiccapad. Na jaren van studeren werd ik zelf Hogepriesteres. Ik heb de kaart op dat moment niet direct gekoppeld aan mijn studie. Dit gebeurde pas jaren later voor mij. Ik las over een techniek waarbij je in de kaart stapt, om je heen kijkt en op bezoek gaat bij de mensen in de kaart. Toen besloot ik om een kaart te trekken en het uit te proberen. Ik trok de Hogepriesteres.

 

In de kaart stappen

In eerste instantie wilde ik de kaart wegleggen en een andere trekken, maar toen bedacht ik dat dit me misschien wat meer informatie zou opleveren om mee te werken. Dus ik ging zitten en ontspande me een paar minuten om in een meditatieve staat te komen. Ik stelde mijn geest open voor wat er ook maar zou gebeuren en ging voor de volgende stap. Met de Hogepriestereskaart voor me zag ik de witte rand van de kaart als een portaal om door te stappen. Dat precies wat ik deed en mijn gedachte was: “Ontmoet de Hoge Priesteres” want ik wilde weten wat ik kan leren. Het doel was de omgeving te verkennen en een bezoek aan de Hogepriesteres te brengen. Hier is mijn ervaring met de Hogepriesteres.

mijn ervaring met de hogepriesteres

Ontmoet de Hogepriesteres

Het eerste wat me opvalt is de vloeibare energie, en het is alsof ik in het water stap. De vloer is normaal, maar het gaf me een flashback naar toen ik een onderwatertunnel van een Zeeaquarium binnenliep. Het voelt surrealistisch. Wanneer ik naar links en rechts kijk, zie ik dat ik in een soort hal sta. De hal is ruim en behalve wat wandtapijten aan de muren is er niet veel te zien.

Voor mij zie ik de Hogepriesteres. Ze zit op een stenen troon en iets achter haar staan twee pilaren, een witte en een zwarte. Tussen hen in hangt een rijkversierd doek en ik vraag me af of er een verborgen geheim achter zit. Ik voel de energie van de kolommen en de zwarte is magnetisch. Ik heb het gevoel dat het wil dat ik dichterbij kom. Het is de vrouwelijke energie die duidelijk vanuit deze pilaar straalt. Dan voel ik de energie van de witte pilaar, die straalt energie uit en roept op tot actie. Het is duidelijk mannelijke energie. Ik vraag me af hoe de Hogepriesteres zo evenwichtig en sereen tussen hen in kan zitten.

 

Het uiterlijk van de Hogepriesteres

Terwijl ik naar haar kijk, zie ik haar jurk die ook diezelfde vloeibare energie heeft. De maansikkel in de zoom van haar jurk gloeit met een buitenaards licht. Het laat de Hogepriesteres eruitzien als een standbeeld. De boekrol in haar hand ligt er bijna onopgemerkt maar heeft duidelijk een tekst die mijn kennis en begrip van het leven kan verrijken. Het vierkante kruis gloeit met zacht wit licht en ik vraag me af hoe het voelt om het te dragen. Haar hoofdtooi doet me denken aan de maanfasen en de Egyptische Godin Hathor. Het doek bedekt de achtergrond niet helemaal en ik zie het water achter haar. Ik vraag me af waarom dat er is. Terwijl ik dichterbij kom, merk ik dat ze me van top tot teen opneemt. Ik ontmoet de Hoge Priesteres hier voor het eerst echt in mijn leven.

water en maan

De Hogepriesteres komt naar me toe

Ik loop nog dichterbij om mijn respect te betuigen, maar ze staat op en loopt naar me toe. Met zachte stem vertelt ze me dat ze blij is me in haar tempel te zien. Ze wacht al een tijdje. Verbaasd vertel ik haar dat ik blij ben dat ik er ben. Ze vraagt me plaats te nemen in haar troon. Ik wil dat afwijzen maar ze herinnert me eraan dat ik zelf een Hogepriesteres ben en dit is waar ik thuishoor. Verbaasd ga ik zitten en ze knikt en loopt weg.  Wanneer ik naar beneden kijk zie ik dat ik nu haar jurk draag en de boekrol vasthoudt.

 

De pilaren

Ik word me bewust van de pilaren en hun energieën en merk dat het energetische duw- en trekwerk er zijn zoals ik dacht dat ze zouden kunnen zijn. Het zijn de pilaren van de temple van Salomon. Tegelijkertijd merk ik dat mijn lichaam ze in balans brengt. De B en J op de pilaren staan voor Boaz en Jachin. Boaz staat voor “voltooiing” en Jachin voor “begin”. De energie die tussen hen stroomt laat me duidelijk merken dat er een stroom is van de een naar de ander. Het is als de stroom van het leven waardoor je leert. Je snapt het niet altijd maar je leert ervan en wordt wijzer.

Het kruis  gloeit op mijn borst, waardoor ik het gevoel heb dat ik meer wil leren over de mysteries van het leven. Het kruis duidt op spiritualiteit die losstaat van religie. Het biedt de mogelijkheid om te spiritueel te groeien vrij van dogma’s.

Ontmoet de Hogepriesteres maanfasen

Leren door doen

Wanneer ik naar de boekrol in mijn hand kijk, vraag ik me af of de antwoorden erin zitten. Maar ik weet dat ik de mysteries van het leven moet ervaren in plaats van erover te lezen. Net zoals ik leerde tijdens mijn wicca-studie. Mijn Hogepriesters gaf me vaak opdrachten om uit te voeren. We gingen naar speciale plekken en ik kon de energie ervaren. Op een gegeven moment merkte ik dat ik tijdens een wandeling door een oud bos ineens terugging in de tijd. Ik was een jager met een oude slecht geheelde wond aan mijn schouder en ik kon de wond nog voelen trekken. Het was een vreemde ervaring want ik was me bewust van het heden en het zeiljack dat ik droeg. Tegelijkertijd ergerde ik me aan de geluiden die de mouwen maakten langs de jas want het zou de vogels weg kunnen jagen. Maar genoeg daarover.

Laten we teruggaan naar mijn moment op de troon van de Hogepriesteres. De maan aan mijn voeten en de hoofdtooi zijn volkomen logisch nu ik ze draag. De maan weerkaatst licht van de zon en heeft zelf een magnetische aanwezigheid, net als de pilaren links en rechts van mij. De maanfasen in de kroon helpen me te beseffen dat ze allemaal betrekking hebben op getijden. Eb en vloed, de seizoenen en kosmische getijden werken allemaal samen en beïnvloeden ons op een emotioneel niveau. Ze regelen onze energieniveaus en daarom ben ik  op sommige dagen energieker dan andere. Dit geldt voor alle levende wezens. WAUW! Alleen al het zitten hier brengt een enorme hoeveelheid informatie die ik nooit had verwacht.

godin Hogepriesteres

Het geheimzinnige water achter het doek

Ik draai me om op mijn stoel, duw het doek opzij en zie het hele tafereel dat eerder aan het oog onttrokken was. Nog een verrassing want ik zie een hand met een zwaard uit het meer steken. Het doet me denken aan de Arthurlegende waar de Dame van het meer een hand laat verschijnen die het zwaard Excalibur vangt. Het verhaal van koning Arthur doet me denken aan mijn bezoeken aan Engeland en mijn bezoek aan zijn kasteel, de grot van Merlyn en Glastonbury.

Hier heb ik de priesteres van Avalon opleiding deels gedaan. Maar ik ben vertrokken omdat ze alleen gericht waren op de vrouwelijke energie en het mannelijke helemaal negeerden. Dat bleek uit alle aspecten van hun werk. Ze deden heel mooie rituelen en helingen die heel zorgzaam waren, maar tegelijkertijd zo tegenovergesteld van het mannelijke. Het was voor mij uit balans. Tijdens mijn tijd in Glastonbury en Engeland had ik echter veel flashbacks naar eerdere levens en herinnerde ik me veel dingen die ik me anders niet herinnerd zou hebben.

Dan merk ik het gevoel van het doek in mijn handen en kijk naar de decoratie. De weelderige palmen en de granaatappels dragen symboliek die ik me herinner van mijn studies, en ze gaan over overvloed, velrichting en vruchtbaarheid. Als Hogepriesteres en in deze specifieke stoel, begrijp ik de betekenis.  Door de controle te hebben over de wijsheid die ik in mijn hand houd en de vrouwelijke en mannelijke energieën te ervaren, kan ik  mensen helpen en alles manifesteren wat ik nodig heb. Ik zie het potentieel in alle dingen om me heen en weet dat elke situatie meegaat met de getijden van het leven en zich met goddelijke timing zal ontvouwen.

koning Arthur excalibur

Terugkomen

Ik sta op en loop weg van de stoel en merk dat mijn kleding weer is veranderd in wat ik droeg. Toch voel nog ik nog steeds de hoofdtooi en het kruis. Ik weet dat dit me nog lang zal bijblijven en totaal verandert hoe ik de Hogepriestereskaart lees als deze in een kaartlezing ter sprake komt. Zij brengt intuïtie en kennis door ervaring maar ook durven vertrouwen op je innerlijke stem. Ze is een hoogst mysterieuze dame die de kennis van de wereld bij zich draagt.

Trek ook eens een kaart en bezoek deze, wie weet word je ook wel verrast. Of pak bewust dezelfde kaart en ontmoet de Hoge Priesteres. Ik zou het leuk vinden als je me  laat weten wat je hebt gevonden en meegemaakt.

 

Wil je meer weten?

 

De gebruikte afbeelding is afkomstig van: de Radiant Rider-Waite. Illustraties van de Radiant Rider-Waite, kunst door Pamela Colman Colman Smith, gereproduceerd met toestemming van US Games Systems, Inc. , Stamford, CT 06902. ©2015 door US Games Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden.

2 Reacties

 1. Sandra Gruisen

  Mooie ervaring !
  mij valt een passage op : ” Ik was een jager met een oude slecht geheelde wond aan mijn schouder en ik kon de wond nog voelen trekken.” die mij laat denken aan wat je een paar keer hebt gedeeld in een nieuwsbrief.
  namelijk pijn aan je schouder/arm (?) als ik het me goed herinner.

  ik heb genoten en geleerd van jouw reis IN de kaart.

  Antwoord
  • admin

   Hallo Sandra,

   ja dat heb je goed opgemerkt.

   engelen groetjes,
   Annelies

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *