Saint Germain

Spiritueel | 2 reacties

Opgestegen Meesters Saint Germain is een van de meest mysterieuze figuren uit de geschiedenis. Hij staat bekend als alchemist, filosoof, genezer en een meester der meesters. Saint Germain duikt door de hele menselijke geschiedenis heen op, maar hij wordt het meest geassocieerd met de New Age beweging. Als je eenmaal weet wie hij werkelijk is, kan zijn wijsheid veel geheimen voor je spirituele groei ontsluiten. Er gaan veel verschillende verhalen over waar en wanneer Saint Germain geboren is. Dat komt doordat hij met grote regelmaat reïncarneert om de mensheid te helpen. Daarom zal je elkaar tegensprekende stukjes vinden over geboortedata en locaties.

Saint Germain

Wie is Saint Germain?

Saint Germain is lid van de Grote Witte Broederschap, een groep Lichtwezens die hun karma opgelost hebben en nu de mensheid dienen. De Grote Witte Broederschap is een organisatie die in alle dimensies bestaat en waarvan de leden Opgestegen Meesters zijn. Saint Germain is  al duizenden jaren een leraar van de Grote Witte Broederschap.  

Saint Germain stichtte de Summit Lighthouse beweging in 1927 en is vandaag de dag nog steeds de leider ervan. De Summit Lighthouse werd opgericht als een non-profitorganisatie met het hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, maar heeft filialen over de hele wereld, inclusief Europa en Azië.

Saint Germain stichtte de Summit Lighthouse beweging in New York City nadat hij instructies had ontvangen van zijn leraar, Lord Maitreya. De Summit Lighthouse leer omvat meditatie, spirituele genezing en zelfrealisatietechnieken die ontworpen zijn om mensen te helpen persoonlijke transformatie te bereiken zodat zij hun levensdoel op Aarde kunnen vervullen.

Waarom is Saint Germain zo belangrijk?

Saint Germain staat ook bekend als “Sananda Kumara”. In het Sanskriet en andere oude talen betekent deze naam “iemand die veel licht draagt”. Sananda Kumara was een Opgestegen Meesters die naar de aarde kwam tijdens Atlantis en Lemurië (ongeveer 500.000 jaar geleden). Hij leefde in India met zijn vrouw Amohi tijdens hun laatste incarnatie op aarde voordat ze terugkeerden naar hun koninkrijk in de hemel. Vanuit hun hemelse rijk helpen ze vandaag de dag nog steeds de aarde met hun spirituele werk.

Alchemie

Transsylvanië

Saint Germain werd geboren in Transsylvanië in de jaren 1400 na Christus, maar hij leefde tot 1784. Hij was een beroemde alchemist en wijsgeer die koning Lodewijk XVIII in Versailles onderwees. Hij werd ook een goede vriend van Benjamin Franklin en Thomas Jefferson.

Saint Germain stond bekend om zijn vermogen om wonderen te verrichten, zoals het veranderen van water in wijn en het maken van goud uit lood. Hij had ook een verbazingwekkende zangstem waarmee hij dieren kon bezweren. Op een dag toen Saint Germain met zijn vrienden door het bos liep, zagen ze drie beren op hen afkomen. In plaats van weg te rennen besloten ze iets te zingen. De precieze inhoud nooit zullen weten, maar het werkte want de beren stopten zodra ze het gezang hoorden.

Versailles

Een alchemist

Saint Germain was een legendarische alchemist en mysticus. Hij leefde in Frankrijk in de 18e eeuw, maar zijn verhaal is gehuld in mysterie. De enige dingen die we zeker weten zijn dat hij blond haar en blauwe ogen had, dat hij vloeiend vele talen sprak. Hij werd ook niet ouder en er wordt gezegd dat men Saint Germain nooit zag eten.

Saint Germain stond ook bekend als “De Man Die Nooit Sterft”, omdat niemand hem ooit heeft zien sterven. Toen iemand hem eens vroeg hoe oud hij was tijdens een interview antwoordde Saint Germain: “ik me niet bewust ben van een bepaalde leeftijd”.

 

De meester der meesters

Saint Germain is ook een alchemist, magiër en occultist die met veel van de grote spirituele leraren uit de geschiedenis samengewerkte. Hij is vooral bekend vanwege zijn vermogen om elementen in goud en zilver om te zetten en zijn werk met kristallen en edelstenen.

Saint Germain werd geboren in Frankrijk in 1690. Hij werd al op jonge leeftijd een student in esoterische kennis.  Hij reisde veel door Europa om te studeren bij mystici uit verschillende tradities, waaronder Rozenkruisers, Soefi’s, Kabbalisten en Druïden. Daarna vestigde hij zich in Engeland waar hij contact legde met vrijmetselaars. De vrijmetselaars bouwden daar op dat moment hun eerste Grootloge.

Vrijmetselaars

De Grote Witte Broederschap

Saint Germain is de Grote Witte Broeder en Opperste Sananda Kumara van de Grote Witte Broederschap. Dit is zijn ware identiteit en naam. De Grote Witte Broederschap werd gevormd door Saint Germain in Egypte, in de oudheid. Ze staan bekend als “De Bewaarders” omdat ze een belangrijke taak hebben: de schatten van de Aarde bewaken tot ze weer nodig zijn op deze planeet. Ze helpen ook mensen die klaar zijn voor hogere niveaus van bewustzijn. Hij is al duizenden jaren een leraar van de Grote Witte Broederschap. In feite overleefde hij alle andere leden van dit geheime genootschap met duizend jaar.

 

Aartsengel Rafael

Saint Germain werkt nauw samen met Aartsengel Rafaël om ons te helpen ons hoogste potentieel op Aarde te bereiken. Beiden zijn nu op dit moment aanwezig om de mensheid door deze uitdagende tijden heen te helpen. Zo kunnen we evolueren naar liefdevollere individuen die in staat zijn oplossingen te creëren in plaats van problemen binnen onze gemeenschappen en de wereldwijde samenleving als geheel.

Daarnaast werkt hij ook met Aartsengel Rafael en zijn Aquarius Angels in de Akasha. Samen geven ze liefdevolle berichten en helingen zodat bezoekers op een nieuw niveau met hun leven verder gaan.

Verlicht Meester Saint Germain met een engel

Saint Germain en de New Age beweging

Opgestegen Meester Saint Germain kan zich in elke gewenste vorm manifesteren. Hij is een van de krachtigste wezens die er bestaan en werkt al duizenden jaren samen met de mensheid.

Saint Germain stond in zijn tijd op aarde bekend als “de meester-alchemist”, omdat hij alle aspecten van alchemie beheerste: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit betekent dat hij alles kon transmuteren tot het hoogste niveau, alleen al door zijn intentie!

Hij staat ook bekend als “De Trooster”, omdat hij mensen helpt hun angsten te overwinnen en innerlijke rust in zichzelf te vinden. Zo kunnen ze verder met hun levenswerk zonder vast te komen zitten in oude patronen.

 

Hoe helpt Saint Germain je spirituele groei

Saint Germain heeft toegang tot de Akasha – het energie- en kennisweb dat alle dingen in ons universum met elkaar verbindt. Hij haalt daar informatie uit vorige levens of andere dimensies. Zijn werk in de Akasha kronieken is de laatste jaren verder uitgebreid door zijn werk met de Aquarius Angels. De Akasha is een bibliotheek die alle kennis bevat die ooit is opgeschreven voor iedereen en alles wat leeft in het universum.

Wanneer je gaat mediteren kan je Saint Germain uitnodigen om je kennis te brengen over wat er op dit moment in je leven speelt. Je zal merken dat je dan tijdens je meditatie nieuwe inzichten krijgt die je helpen om te gaan met de situatie.

meditatie

De Violette Vlam

Saint Germain belichaamt de Violette Vlam en helpt de mensheid op te stijgen naar een hoger bewustzijns niveau. Hij is door de geschiedenis heen vele malen verschenen, maar alleen bepaalde mensen hebben hem kunnen zien.

Mensen die Saint Germain hebben gezien zeggen dat hij een lange man is met lang haar en blauwe ogen. Hij heeft een engelachtige aanwezigheid en straalt liefde en licht uit. Zijn aanwezigheid wordt vaak beschreven als overweldigend en mensen die hem ervaren zijn voor altijd veranderd door hun ontmoeting. Ze zeggen dat het onmogelijk is om geen liefde te voelen in zijn aanwezigheid.

Saint Germain heeft de mensheid door de geschiedenis heen geholpen. Hij staat bekend als Heer Merlijn en Prins Rakoczi van Transsylvanië, maar zijn echte naam is Saint Germain. Hij is een Opgestegen Meester van Venus die al sinds de oudheid op Aarde is.

 

Wil jij meer weten over de Meesters

Opgestegen Meesters worden ook wel Verlichte Meesters genoemd. Saint Germain is een van de vele Meesters. Je kan in de cursus Werken met Verlichte Meesters kennis maken met deze bijzondere Lichtwezens.

2 Reacties

 1. Eva

  Is Saint Germain ook de meest passende verlichte meester om alle veranderingen die ‘horen’ bij spirituele groei, te helpen accepteren?

  Antwoord
  • admin

   Ja Eva, Saint Germain is inderdaad de juiste Meester hiervoor

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *